Dagverslag zaterdag 4 maart

Zaterdag gingen de boys naar de andere kant van het water op bezoek bij DCV in Krimpen aan de IJssel. In de 1e ontmoeting op zaterdag 8 oktober werd er aan de Sportlaan met 1-2 verloren. RVVH was uit op revanche om dit in Krimpen weer eens recht te zetten. Trainer Kevin Vink kon helaas niet beschikken over Gazar Dermendjan, Shamir de Jesus, Guyrano dos Santos en Gino Boers.

RVVH startte matig aan de wedstrijd, maar kreeg toch de mogelijkheid om de score open te breken. Na 11 minuten moest DCV keeper Bart de Keijzer al een strak schot van Romano Niamut met de voet wegwerken om een achterstand te voorkomen. Tien minuten later trok Philip Dragon de bal goed voor op Gino Stolk die kon de trekker overhalen, maar zijn inzet ging naast het doel verloren.

In de 33e minuut was het weer keeper de Keijzer die redding bracht bij een inzet van Gino Stolk. Zo eindigde de 1e helft ongewijzigd in 0-0.

Om de 2e periode binnen te halen moest er sowieso gewonnen worden en dan nog was RVVH afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Rijsoord- Heerjansdam. Rijsoord moest dan met 2 of drie doelpunten verschil winnen. Er waren nog 45 minuten om daar verandering in te brengen. Al snel wist RVVH toch afstand te nemen. Na 50 minuten liep Philip Dragon goed door tot aan de achterlijn en net voor de lijn kon hij strak voorgeven op Everton Pires Tavares die er geen moeite mee had om de 0-1 tussen de palen te werken.

In de 64e minuut werd de marge vergroot door RVVH. Een mooie lange steekbal van Papito Merencia bereikte Patrick Lopes da Veiga Martins die goed doorging en daarna de 0-2 scoorde. De boys leken er goed voor te staan, maar kwamen in het slot van de wedstrijd toch nog bedrogen uit. Drie minuten voor tijd was het weer Carlo de Reuver die zorgde voor de aansluitingstreffer van DCV. In de laatste minuut liet scheidsrechter Thomas Groenendijk de wedstrijd doorgaan nadat grensrechter Nigel van Galen vlagde voor buitenspel. Colin den Otter profiteerde en schoot de gelijkmaker binnen.

Een domper voor RVVH die de drie punten binnen handbereik had, helaas moesten ze nu genoegen nemen met een schamel puntje. In de stand kwam er voor RVVH weinig verandering. De boys staan nog altijd op een mooie 4e plaats. Koploper Heerjansdam pikte in Rijsoord ook maar 1 punt mee. De dammers kwamen niet verder dan 2-2.

Overige uitslagen zijn:Xerxes DZB – SHO 2-0, SVOD’22 – BVCB 3-2, Brielle – CvvZwervers 2-0, Rijsoord – Heerjansdam 2-2, Terneuzense Boys – De Zwerver 2-1, Nieuw Lekkerland – Spartaan’20 3-0.

Aanstaande zaterdag spelen de boys op eigen terrein om half drie tegen Nieuw Lekkerland.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Eggers, Steketee, Dragon, Proost, Niamut(60 Buist), Merencia, Ajarai, de Witte(46 Lopes da Veiga Martins), Stolk(89 El Koubai), Pires Tavares(68 Karaca).

Koploper RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 7 van de ranglijst Nieuwerkerk 2.

De 1e wedstrijd thuis op zaterdag 8 oktober werd door de boys gewonnen met 2-0. Om de koppositie te behouden moest er nu ook weer gewonnen gaan worden. Eenvoudig was dit echter niet, want RVVH kon in het begin van de wedstrijd nog geen stempel drukken op de wedstrijd. Balverlies van Nieuwerkerk kon door Damian Mars worden overgenomen, een schot op het doel leverde hierna niets op.

Na 12 minuten kon keeper Joris Blaak met goed reddingswerk een achterstand voorkomen. Halverwege de 1e helft kon RVVH eindelijk het verschil maken. Levi Hoogendoorn kon met een knappe steekbal Kevin de Graaf in stelling brengen, die schoot de bal net langs de keeper het doel in. RVVH probeerde hierna door te drukken maar slaagden er nog niet in. Menno v/d Male kopte een bal op de paal.

In de 40e minuut stond het duo de Graaf/Hoogendoorn weer centraal voor de 0-2. Een pass van Kevin de Graaf kwam bij Levi Hoogendoorn terecht die daarna kapt, draait en meteen uithaalt.0-2 was dan ook de ruststand.

Na de pauze lukte het RVVH niet meer om de score verder uit te breiden. Keeper Joris Blaak kon na 67 minuten wel weer een aansluitingstreffer van Nieuwerkerk goed wegwerken. Een kwartier voor tijd zag Levi Hoogendoorn het doel van Nieuwerkerk leeg, hij mikte van grote afstand op het lege doel maar net naast. In de extra speelminuten ging Menno v/d Male nog 1 op 1 op de keeper af, maar helaas schoot Menno de bal ook naast het doel.

De 0-2 overwinning leverde uiteindelijk wel weer de belangrijke drie punten op. RVVH blijft dus koploper. De nummer twee Spirit 2 morste ook geen punten. Ze wonnen op eigen terrein van Zwaluwen 2 met 5-0. RVVH staat met 41 punten uit 16 wedstrijden op de 1e plaats, daarna volgt Spirit 2 met 39 punten uit 16 wedstrijden gevolgd door Poortugaal 2 met 34 punten uit 16 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 11 uur op eigen terrein tegen Fc Binnenmaas 2. Spirit 2 gaat om 12 uur op bezoek bij de nummer 4 Nieuwenhoorn 2.

Opstelling RVVH 2:Blaak, van Halem(78 Swarttouw), Mars, Louter, v/d Weele, Kroon(78 Boogert), Volkman(37 van Leenen), Lopes, de Graaf, v/d Male, Hoogendoorn.

Zaterdag ging de nummer 6 RVVH op bezoek bij de nummer 7 Zwervers IJvv 2.

RVVH opende met enkele mogelijkheden. Jardy Terwisscha mikte na drie minuten naast het doel. Daarna stond het vizier van Jaden Gravenbeek ook niet op scherp. Een afstandsschot van Jardy Terwisscha werd gered door de keeper. Na een klein kwartier deed schoot Zwervers ook op het doel, maar Joris redde prima.

Enkele minuten later viel uit de counter wel een doelpunt voor Zwervers. In een 1 op 1 situatie met keeper Joris Vugt schoot de Zwervers laag binnen. Na 26 minuten probeerde RVVH weer langszij te komen. Jardy Terwisscha ging drie man voorbij en schoot op het doel. Helaas pareerde de keeper de bal. Even later haalde Jaden Gravenbeek de trekker over van zo,n 25 meter afstand, maat deze vloog tegen de boarding aan. RVVH kon in de 37e minuut wel op gelijke hoogte komen. Een lage voorzet van Jardy Terwisscha kon door Nick Huizer zo worden binnen gelopen.1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft nam de thuisloeg na 53 minuten weer de leiding. Robin Malipaard werd onderuit geschopt, maar scheidsrechter Daniel Toader liet doorgaan en de 2-1 kon hierna worden binnen geschoten. Een vrije trap van RVVH over 30 meter belandde hierna in de handen van de keeper. Na een uur schoot Jardy Terwisscha de gelijkmaker binnen, maar deze werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Enkele minuten later wist de Zwervers de wedstrijd te beslissen.3-1. Een kwartier voor tijd kon Oussama Amaarouk nog wel iets terugdoen, maar helaas zat de gelijkmaker er niet meer in. De wedstrijd eindigde in 3-2 in het voordeel van Zwervers IJvv. RVVH staat na 5 wedstrijden op een 7e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 1 uur een uitwedstrijd tegen Hillegersberg 2.

Opstelling RVVH 3:Vugt, v/d Graaff, Monteiro, Capelle, Malipaard(63 Sewpal), Mosmans, Msseyh(85 Krens), de Vries(46 Delgado), Huizer(63 van Heek), Terwisscha, Gravenbeek(70 Amaarouk).

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Gravendeel 3.

Binnen 5 minuten keken de boys al tegen een 1-0 achterstand aan. Keeper Max Anemaat kon een grotere achterstand lang tegenhouden, maar uiteindelijk viel toch de 2-0. Via een aanval over meerdere schijven kon Patrick van Es de aansluitingstreffer scoren. Daarna was er maar weinig wat bij RVVH lukte. Gravendeel liep uit naar een 5-1 voorsprong.

In de 2e helft ging de wedstrijd met 8-1 verloren. RVVH staat nu met 15 punten uit 13 wedstrijden op een 7e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH om 1 uur thuis tegen Barendrecht 12.

RVVH O23:

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen de nummer 4 Poortugaal O23.

In de 1e helft brachten de boys een matige vertoning op de mat. Er zat geen overtuiging in. Een 3-0 achterstand was het gevolg. Gelukkig kon Mike Kooijman voor rust nog de 3-1 scoren.

Na de pauze kon RVVH snel op 3-2 komen door wederom Mike Kooijman. Hierna kwamen er een aantal grote kansen op de gelijkmaker of meer. Helaas was het geluk niet aan de zijde van RVVH. Poortugaal wist uit de counter wel de marge te vergroten. In blessuretijd viel ook nog de 5-2. Een onnodige en geflatteerde nederlaag voor RVVH.

Wellicht kan RVVH zaterdag wel weer de drie punten binnen halen. De boys spelen zaterdag om 12 uur op eigen terrein tegen de nummer laatst Nieuwenhoorn O23.

Het vrouwenteam van RVVH heeft het dit seizoen zwaar te verduren en kunnen maar moeizaam de punten bij elkaar sprokkelen. In 13 wedstrijden zijn slechts 11 punten verzameld. 3x werd er gewonnen van The Knickerbockers Vr1(0-2), SSS Vr1(2-0) en Sporting ’70Vr1(4-2) en 2x gelijk gespeeld tegen Sc Stiens(1-1) en RCL Vr1(2-2).

De driepunten zijn dan ook broodnodig om weg te komen bij de onderste plaatsen. Zaterdag speelden de vrouwen op eigen terrein tegen de nummer 7 Barendrecht Vr1. In de 1e helft kon het nog beide kanten op, alleen werd er nog niet gescoord. Met 0-0 gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft gingen de vrouwen met 0-1 onderuit. Komende zaterdag reizen de vrouwen af naar Heerhugowaard voor de wedstrijd tegen Reiger Boys Vr1. Aanvang half 1.

Zaterdag was er het duel tussen de nummer 4 RVVH en de nummer 5 Spijkenisse O15-3.

RVVH was de bovenliggende partij en kwam binnen 10 minuten op voorsprong door een doelpunt van Shuve Bartholomeus. Aan het einde van de 1e helft kwam Spijkenisse pas met wat druk op de zestien. Met een 1-0 voorsprong ging RVVH de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze bleef RVVH overeind ondanks de druk van de tegenpartij. De marge werd vergroot door Shuve Bartholomeus die op aangeven van Victory Oboh(Brobbey) de 2-0 binnen kon werken. Door middel van een vrije trap wist Spijkenisse toch weer aansluiting te krijgen. Uiteindelijk pikte RVVH het weer op en werd de wedstrijd met 4-1 gewonnen. Victory Oboh scoorde 2x. RVVH staat op een mooie 4e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 10 uur een uitwedstrijd tegen Rockanje O15-1.