Dagverslag zaterdag 20 januari

Door: Arie Verveer

Wegens de extreme weersomstandigheden was het niet mogelijk om op Ridderkerk wedstrijden te spelen. De meeste wedstrijden van RVVH werden dan ook afgekeurd voor de competitie en/of vriendschappelijk. Toch waren er nog twee teams die wel in actie kwamen.

De mannenhoofdmacht van RVVH zou in eerste instantie beginnen aan de 2e helft van de competitie, daarbij moesten de boys op bezoek bij de nummer 6 Capelle. Capelle keurde het veld af en RVVH laste een oefenwedstrijd in thuis tegen Spijkenisse die ook gecanceld werd. Daarna was de bedoeling dat competitiegenoot Fc’s Gravezande op bezoek kwam. Deze wedstrijd werd gedraaid, dus uiteindelijk gingen de boys richting het Westland om daar te oefenen.

Met veel invallers had RVVH in de 1e helft weinig in te brengen. Fc s’Gravezande opende na een kwartier de score via Sil van Ooijen die na een eerdere misser van Frank Broos nu wel raak schoot. RVVH probeerde op gelijke hoogte te komen via Gino Stolk maar zijn poging ging over het doel verloren. Uit een vrije trap lukte het ook niet om de 1-1 binnen te werken. Na een half uur spelen kon Frank Broos de score verdubbelen voor de gastheren maar hij kopte op de lat. Sil van Ooijen had wel succes en profiteerde van een fout in de RVVH defensie. 2-0.

Gino Stolk trachtte uit eén van de spaarzame aanvallen weer aansluiting te vinden maar zijn inzet werd gestopt door keeper Jurrian Jouvenaar. Vlak voor rust waren er nog twee gevaarlijke momenten voor Roy van Beek die na de 3-0 verzuimde de 4-0 binnen te werken. Deze werd goed gepakt door de RVVH keeper. Ruststand 3-0.

In de 2e helft leek het erop dat de thuisploeg de score verder wilde opschroeven, maar dit liep toch anders. Frank Broos kopte naast en ook Yuri Westhoff had daarna het vizier niet op scherp. RVVH kwam na 70 minuten met de aansluitimngstreffer. Na een uitval kon Mo El Yakoubi de bal uitstekende langs keeper Jouvenaar het doel in werken. 3-1. Lang kon RVVH dit niet stand houden want twee minuten later maakte invaller Zeger van Antwerpen weer het verschil.

Kort voor het einde zette Stefan Bruin de 5-1 op het scorebord. Enkele minuten later blies scheidsrechter Jan van den Enden de wedstrijd naar het einde toe.

RVVH probeert als het weer het toelaat aanstaande dinsdagavond weer een oefenwedstrijd te spelen. De boys spelen niet zoals altijd op het hoofdveld, maar vanwege problemen met de verlichting verkast RVVH naar veld 3 . Om 8 uur word er daar gespeeld tegen Papendrecht. Aanstaande zaterdag hervat RVVH thuis om half drie de competitie tegen Heerjansdam. De enige wedstrijd die zaterdag gespeeld werd voor de competitie was DSO-Zwaluwen. Daar kwamen beiden teams niet tot scoren. Zondag staan er nog twee wedstrijden op het programma: Westlandia-Poortugaal en HBS-Sc Feijenoord.

RVVH 2 kwam zaterdag niet in actie voor de competitie. Wel werd er gezamenlijk met RVVH 3 een toernooi gespeeld in de zaal. Helaas werd de kraker tegen koploper BVCB 2 afgekeurd. De concurrent Scheveningen 2 verspeelde verrassend genoeg de drie punten voor de competitie. In Gravezande ging Scheveningen met 2-0 onderuit tegen Fc s’Gravezande 2. Dit was de voorwedstrijd van RVVH 1. Door het verlies van Scheveningen kon RVVH op een mooie 2e plaats blijven staan.

Uitslagen van de overige wedstrijden zijn: Katwijk 2-Rijnsburgse Boys 2 2-0, Fc Rijnvogels 2-Forum Sport 2 4-1, Noordwijk 2-Nieuwenhoorn 2 5-2.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 11 uur thuis tegen Capelle 2.

RVVH O23-1 speelde als enige voor de competitie. De boys gingen van start aan een nieuwe competitie in de 3e Divisie E. Tegenstanders zijn onder andere: Oranje Wit O23-1, Binnenmaas O23-1, VFC O23-1, Baronie O23-1, Sc Feijenoord O23-1, Poortugaal O23-1 en Zuidland O23-1.

In Vlaardingen speelde RVVH op een uitstekend bespeelbaar veld tegen VFC O23-1. Doordat de boys niet konden trainen waren ze niet heel goed voorbereid op de wedstrijd. Enkele automatismen ontbraken dan ook. In de 1e helft ging het redelijk gelijk op. RVVH had meer balbezit maar had moeite om door te breken want VFC zat er kort op. Vlak voor rust kon RVVH het verschil maken, uit een corner werkte Danny Nuis de 0-1 binnen.

Na de pauze kreeg RVVH de wedstrijd meer in handen. Toch bleef de 0-2 echter uit. In het laatste kwartier ging VFC 1 op 1 spelen en vlak voor tijd viel dan ook de gelijkmaker. De boys hadden eigenlijk de drie punten moeten binnenslepen maar namen nu een schamel puntje mee uit Vlaardingen. Fc Binnenmaas speelde met 2-2 gelijk tegen Oranje Wit O23-1. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie een uitwedstrijd voor de competitie. Op Sportpark De Blauwe Kei in Breda spelen de boys tegen Baronie O23-1.