Dagverslag zaterdag 25 februari

Door: Arie Verveer

Zaterdag stonden er maar een gering aantal wedstrijden op het programma. Enkele teams kwamen nog in actie in een oefenwedstrijd. Maar er werd nog 1 wedstrijd gespeeld voor de competitie. En wel een Topper! De nummer 2 RVVH 2 ging op bezoek bij de koploper Spirit 2 in Oudekerk aan de IJssel. Het doel van RVVH was om de koppositie weer over te nemen van Spirit. RVVH heeft in 14 wedstrijden 35 punten behaald , ze staan slechts op 1 punt achterstand op de nummer 1 Spirit. Bij winst zou RVVH dus weer twee punten vrij kunnen komen op de concurrent.

RVVH begon van meet af aan met goed druk zetten op de tegenstander, toch mogelijkheden kwamen maar moeizaam op gang. Een 1e poging van Spirit ging ruim naast het doel van keeper Joris Blaak na zo,n 17 minuten spelen. In de 34e minuut kon Spirit op het nippertje ontsnappen aan de 0-1 achterstand toen een stiftbal van Kevin de Graaf over de keeper net naast het doel ging.

Enkele minuten later was het gevaar even aan de andere zijde, maar gelukkig kon Joris Blaak met een fraaie redding een treffer voorkomen. Vlak voor rust nam de spanning weer toe. Een grote kans van Spirit werd naast het doel geschoten. RVVH was hierna wel doeltreffend. Na drie minuten blessuretijd kon Kevin de Graaf op een mooi moment de 0-1 binnen de touwen werken. Direct na de aftrap blies scheidsrechter Damian Jellema uit Nijmegen voor rust.

In de 2e helft gaf de leidsman al na twee minuten een strafschop aan Spirit waardoor de thuisploeg weer op gelijke hoogte kon komen. RVVH was niet voor een punt naar Ouderkerk gekomen en wilde sowieso de volle winst pakken. Dit was ook te zien in de wedstrijd. De boys waren gretig en maakten de jacht op een nieuwe voorsprong. Spirit probeerde ook de wedstrijd een andere wending te geven, maar slaagden hier niet in. Keeper Joris Blaak bracht wederom goed redding!

Halverwege de 2e helft was Menno v/d Male goed de zestien binnen gelopen, maar hij werd hierna gevloerd door zijn tegenstander. Scheidsrechter Jellema gaf nu een strafschop aan RVVH. Youri Volkman schoot beheerst de 1-2 binnen. Een minuut of tien later ging Menno v/d Male weer op koers richting de keeper van Spirit, hij werkte de bal langs de keeper, maar helaas ging deze vlak langs de paal verloren. In de 79e minuut kregen de boys loon naar hard werken! Kevin de Graaf kon na een fraaie actie Tayfun in stelling brengen en hij aarzelde geen moment om de 1-3 binnen te schieten. Hij vierde de goal met zijn vader die een grote omhelzing kreeg.

Spirit probeerde het tij nog te keren, maar slaagden hier niet in. In het slot van de wedstrijd was Tayfun nog dicht bij de 1-4, maar zijn schot uit een moeilijke hoek belandde in het zijnet. Zo wonnen de boys DIK en DIK verdient met 1-3 van de koploper. Door de winst is RVVH nu trotse koploper in de reserve 1e klasse. De boys staan nu met 38 punten uit 15 wedstrijden twee punten voor op Spirit. Aanstaande zaterdag gaat RVVH om half 12 op bezoek bij Nieuwerkerk 2.

Opstelling RVVH 2:Blaak, v/d Weele, Louter, Volkman, Mars, van Halem, Kroon(58 Swarttouw), Lopes, Karaca, v/d Male, Hoogendoorn(24 de Graaf/86 Zoutewelle).

Verzorger RVVH 2:

Vanwege een operatie kon de vaste verzorger Frank van Harselaar er helaas niet bij zijn, zijn taken werden overgenomen door Ricardo den Haan. Frank bij deze van harte beterschap met je herstel en dat weer snel op de club terug mag zijn.

RVVH 4:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Slikkerveer 3.

Het werd een doelpuntrijke wedstrijd. De boys wonnen met 5-3. Doelpunten kwamen van Ruben van Vliet(2x), Nathan Hoegen, Dylan Ho a Hing en Leon.

RVVH Vr1:

De RVVH vrouwen speelden zaterdag een oefenwedstrijd in en tegen Nieuwerkerk.

In de 1e helft kwam RVVH aan de leiding door een doelpunt van Avalon van Dijk. Nieuwerkerk kwam hierna terug op gelijke hoogte. Maar Anne Caljouw zorgde uiteindelijk voor de 1-2 ruststand.

Na de pauze knokte Nieuwerkerk weer terug naar 2-2. Uiteindelijk wonnen de vrouwen met 2-3 door een doelpunt van Nina Reitsma.

Aanstaande zaterdag 4 maart spelen de vrouwen om half drie weer thuis voor de competitie tegen Barendrecht Vr1.

RVVH O19-1:

Op eigen terrein speelden de boys een vriendschappelijk potje tegen Capelle O19-1.

RVVH begon goed aan de wedstrijd en door het compact verdedigen had Capelle moeite met het vinden van een gaatje. Helaas door concentratieverlies kon de spits van Capelle toch een doorgang vinden en scoren. 0-1 was dan ook de ruststand.

In de 2e helft kreeg RVVH meer grip op het middenveld. Haroon Latakwal nam hierin het voortouw. Toch was het weer Capelle die uit een razendsnelle counter de score kon verdubbelen. RVVH was een aantal keren dichtbij de aansluitingstreffer via Bilal Akova en Yovannie Dias, maar nog altijd bleef de stand ongewijzigd. Vlak voor tijd werd Bilal Akova na een aantal mooie bewegingen gevloerd binnen de zestien. Hij mocht hierna zelf vanaf de penaltystip de 1-2 binnen schieten.

Competitievoetbal 1e klasse C:

In de 1e klasse C werd e nog 1 wedstrijd ingehaald. Nieuw Lekkerland ging op bezoek bij BVCB. Nieuw Lekkerland nam na een half uur de leiding,maar vlak voor rust bracht Rob Vrijenhoek BVCB weer op gelijke hoogte. In de 2e helft won Nieuw Lekkerland met 2-3. Michael de Rooy scoorde namens BVCB en Jip Kegge was met twee goals goed voor de driepunter.

RVVH 1 speelt komende dinsdagavond om 8 uur voor de Fidus Cup een uitwedstrijd tegen Excelsior Maasluis.