RVVH uitgeschakeld in 3e ronde Fidus Cup

Dinsdagavond werd er in Maasluis gestreden in de 3e ronde van de Fidus Cup. De boys gingen op bezoek bij 2e divisionist Excelsior Maasluis. Een pittige en sterke tegenstander dus. RVVH kon zich vroeg in de wedstrijd al op voorsprong zetten, maar de afronding ontbrak weer eens. Patrick Lopes da Veiga Martins kopte na een minuut de bal net over het doel. Even later haalde Gino Stolk van afstand de trekker over, maar keeper Tobias v/d Kleij werkte met beide vuisten weg.

Na 8 minuten nam Excelsior Maasluis de leiding door een kopbal van Devin Plank. Nog voor het kwartier kon de marge vergroot worden. Jesse Eggers moest even een noodgreep binnen de zestien doen, daarna lag de scheidsrechter de bal op de stip en de penalty werd verzilverd door Gabri Urbanus. RVVH moest hierna wel de meerdere herkennen in de tegenstander. De boys konden  nauwelijks gevaar stichten voor het doel van v/d Kleij en RVVH kon alleen maar trachten de score zo laag mogelijk te laten.

Helaas liep het na 23 minuten toch weer anders. Giovanni Fonseca schoot Excelsior Maasluis naar 3-0 toe. Enkele minuten later had een kopbal van Jesse Eggers voor de aansluitingstreffer kunnen zorgen, maar jammer genoeg kwam de bal op de paal. 3-0 was de ruststand.

In de 2e helft bracht trainer Kevin Vink maar liefst 7 nieuwe spelers in inclusief keeper Kristian Nikolic. Nikolic kon zijn doel lang schoon houden, maar 10 minuten voor tijd zette Pieter Langedijk de 4-0 eindstand op het scorebord.

De Fidus Cup zit er voor RVVH weer op, maar gelukkig is er nog de KNVB Beker waarvoor woensdag de loting verricht is voor de 8e finales. RVVH speelt op dinsdagavond 21 maart een thuiswedstrijd tegen de koploper in de 3e klasse A Nieuwkoop. Voor de competitie gaat RVVH zaterdag om half drie op bezoek bij DCV in Krimpen a/d IJssel.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen(46 Nikolic), Eggers, Steketee(46 Niamut), Dragon(46 Proost), Daviraz, El Koubai(46 Kroon), Ajarai, Stolk(67 v/d Male), Merencia(46 de Witte), Buist, Lopes da Veiga Martins(46 Karaca).