RVVH door in KNVB beker

Dinsdagavond speelden de boys van RVVH op eigen terrein tegen BVCB. Beide teams streden voor een plek in de 4e ronde van de KNVB beker. RVVH ging voortvarend van start en opende al binnen 4 minuten de score. Een schot van Remco Buist spatte op de paal en in de rebound kon Jessie Proost de 1-0 binnen schieten. Enkele minuten later werd de marge vergroot door RVVH. Mo Ajarai trok de bal goed voor en Guytano dos Santos rondde netjes af. 2-0

Het leek erop dat BVCB een grote nederlaag te verwerken kreeg, maar na 18 minuten bracht BVCB de spanning al weer terug. Drie minuten later stond de 2-2 al weer op het scorebord en kon RVVH weer opnieuw beginnen. De keeper van BVCB werd even later onder vuur genomen door Gino Stolk, een strak schot kon de doelman met moeite over de achterlijn werken. In het slot voor rust kopte Remco Buist na een cornerbal van Philip Dragon op de paal. Op slag van rust probeerde Ibrahim el Koubai het doel te bereiken met een individuele actie, met beide vuisten werkte de doelman de bal over het doel.

Ruststand 2-2.

In de 2e helft kon het nog beide kanten op. De 1e kans om het verschil te maken was voor BVCB, gelukkig kon keeper Kristian Nikolic op tijd wegwerken. Na een uur werd de keeper weer onder vuur genomen door Tayfun Karaca, van zo’n 25 meter haalde hij strak uit maar de bal ging net naast het doel verloren. Een kwartier voor tijd was Papito Merencia dichtbij de 3-2 voorsprong, maar helaas schampte zijn schot de paal. Kort daarna kon aanvoerder Merencia wel doeltreffend zijn, na een cornerbal schoof hij de 3-2 binnen. Vlak voor tijd kwam het slotakkoord van Patrick Lopes da Veiga Martins. 4-2.

RVVH door naar de volgende ronde. Dinsdagavond 28 februari speelt RVVH om 8 uur een uitwedstrijd om de Fidus Cup tegen Excelsior Maasluis.

Opstelling RVVH 1:Nikolic, Boers(70 Lopes da Veiga Martins), Dragon(70 Steketee), Eggers, El Koubai, Proost, Ajarai, dos Santos(10 Stolk), van Barneveldt(61 Merencia), Buist, Karaca(61 Pires Tavares).