RVVH 1 maatje te groot voor Slikkerveer

Dinsdagavond speelde RVVH al weer zijn 3e wedstrijd van het nieuwe seizoen. Op de Bolnesser berg startten de boys aan het Ridderkerk toernooi. Tegenstander was Slikkerveer die dit seizoen uitkomt in de 3e klasse C. De boys namen al vroeg de leiding toen Guytano dos Santos na 4 minuten een vrije trap opeiste. Vanaf 22 meter schoot hij strak in de hoek raak.1-0. Even later was het de snelle en behendige Mo El Yakoubi met een strakke voorzet op Romano Niamut die direct de trekker overhaalde. Helaas stond keeper Ricardo Kieboom een treffer in de weg.

Halverwege de 1e helft haalde Everton Pires Tavares ook de trekker over, maar zijn poging werd tot corner verwerkt door keeper Kieboom. Bij de cornerbal was het druk voor het doel, Mo El Yakoubi miste de 2-0. Twee minuten later kon Philip Dragon met een prima voorzet Wessel Verhaar op maat bedienen. Zijn kopbal verdween in het doel maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste minuten voor rust wist RVVH de marge te vergroten. Everton Pires Tavares haalde hetzelfde kunststukje uit als Guytano dos Santos, een vrije trap over zo,n ruime twintig meter afstand verdween strak in de andere hoek langs keeper Kieboom. 2-0.

Na de rust maakte RVVH weer snel het verschil. Eerst deed keeper van Werkhoven nog een fraaie redding, een vrije trap van Guytano dos Santos werkte hij mooi naast het doel. Twee minuten later was het wel raak. Mo El Yakoubi gaf uitstekend voor op Wessel Verhaar die meteen de 3-0 in het doel werkte. Slikkerveer kon alleen maar tegenhouden en trachten een ruime achterstand te voorkomen. Keeper Delano Kortstam had dan ook een makkelijke avond.

Toch was Slikkerveer nog dicht bij een aansluitingstreffer, Jesse Ringlever schoot de bal op de kruising en ging via de andere paal weer terug het veld in. Zoiets gebeurd maar zelden dat zo,n bal er toch niet in gaat. Trainer Kevin Vink had na een uur spelen weer enkele verse krachten ingebracht, Shamir de Jesus, Jesse Eggers en Laurens de Witte kwamen binnen de lijnen. In de 73e minuut zorgde Guytano dos Santos voor 4-0 eindstand op het scorebord. Van afstand schoot hij de bal hard binnen. Later probeerde Everton Pires Tavares nog de 5-0 binnen te werken bij een vrije trap, maar keeper Werkhoven voorkwam een nog grotere achterstand.

RVVH als eerste door naar de finale die zaterdag 19 augustus om 14:30 uur gespeeld gaat worden. De tegenstander is Bolnes die woensdag jl. verrassend won van Rijsoord. Slikkerveer en Rijsoord spelen de troostfinale die eveneens op zaterdag 19 augustus maar dan om 12:00 uur aanvangt.

Opstelling RVVH 1: Kortstam, Steketee(60 de Witte), Dragon(73 Kaba), Boers, Niamut(73 Kusters), Proost, Stolk(60 Eggers), dos Santos(73 Bout), Pires Tavares, Verhaar(73 Dermendjan), El Yakoubi(60 de Jesus).