Ruime overwinning BETCITY-CUP

RVVH is dinsdagavond weer van start gegaan met de eerste wedstrijd voor de Betcity-Cup. Op eigen terrein werden de degens gekruist tegen de nummer zes uit de zaterdag 4e klasse F Abbenbroek. Trainer Kevin Vink koos deze wedstrijd voor het basisteam zonder aanvulling vanuit het 2e team of RVVH O23, een nieuw gezicht was Suently Alberto die nu zijn 1e wedstrijd voor de hoofdmacht speelde.

De boys begonnen fel en hadden na 7 minuten al de toon gezet voor de wedstrijd. Uit een vrije trap vanaf de rand zestien schoot Daan Blij RVVH op een 1-0 voorsprong. Drie minuten later werd de marge vergroot door Papito Merencia die via de binnenkant paal de 2-0 in het doel werkte. In de eenzijdige strijd nam RVVH vrij gemakkelijk verder afstand van Abbenbroek, na 14 minuten stond er al een 4-0 voorsprong op het scorebord. Eerst was het Daan Blij die Mo El Yakoubi vrij voor het doel zag en Mo had dan ook geen moeite om de 3-0 binnen te schieten.

Twee minuten later haalde Guytano dos Santos de trekker over maar zijn schot werd gekeerd door de lat, daarna stond Gino Stolk op de juiste plek om de 4-0 te scoren. Na al de doelpunten ging er soms ook nog wat mis. Een schot van Daan Blij ging hoog over en na een half uur haalde Romano Niamut ook nog uit na een fraaie combinatie met Gino Stolk. Niamut zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. In de slotminuten voor rust maakte Suently Alberto uit de kluts er 5-0 van. Daan Blij haalde in de extra tijd ook nog de trekker over van afstand waarbij de keeper met moeite redding kon brengen. Ruststand 5-0.

Na de pauze verzuimde RVVH de score snel op te schroeven, Wessel Verhaar miste een open kans voor het doel en later was Laurens de Witte ook dichtbij de 6-0. Hij kon de bal in de loop goed meenemen maar zijn schot ging naast het doel. Leon Steketee kopte net voor het uur de bal in het zijnet. Daarna begon het weer te lopen bij RVVH, Romano Niamut leverde een prima voorzet af bij Wessel Verhaar die nu wel trefzeker was voor de 6-0. Vier minuten later haalde Wessel Verhaar wederom uit binnen de zestien voor de 7-0.

De koek was nog niet op want halverwege de 2e helft schoot Suently Alberto de 8-0 in de touwen. Helaas ging de treffer niet door wegens buitenspel. Twee minuten later ging de Wessel Verhaar show weer beginnen. Een knappe steekbal van Jair Louter bereikte Verhaar die daarna meteen in de korte hoek de 8-0 binnen schoot en ook tevens daarmee zijn glaszuivere hattrick volbracht.

Tien minuten voor het einde kopte Jesse Eggers RVVH naar een 9-0 voorsprong toe. Het slotakkoord kwam weer van Wessel Verhaar. Eerst miste hij in een 1 op 1 situatie met de keeper, maar even later kon hij de 10-0 binnen koppen. Het scorebord ging niet verder dan negen, dus die stond weer op de 0-0 beginstand. Een vrij gemakkelijke overwinning voor RVVH dat nu ook weer eens weet wat scoren is! Laten we hopen dat het team dit kan meenemen naar zaterdag wanneer ASWH naar de Sportlaan komt. De complimenten nog voor Abbenbroek die ondanks de ruime nederlaag zeer sportief bleven.

De boys zitten nu weer in de koker voor de volgende ronde. Nu maar hopen dat RVVH weer een thuiswedstrijd loot.

Opstelling RVVH 1:Kortstam, Steketee, Eggers, Alberto, Niamut, Proost(46 Louter), Merencia(46 de Witte), dos Santos(46 Pires Tavares), Stolk(46 de Jesus), Blij, El Yakoubi(46 Verhaar)