RVVH breekt geen potten tegen RKAVV

23.09.2023: Door Theo Leenheer

RIDDERKERK – RVVH verloor de thuiswedstrijd tegen het Leidschendamse RKAVV verdiend met 1-2. De gasten kwamen voor de rust op voorsprong, breidden deze na de rust verder uit. In de slotfase deed RVVH iets terug maar toen was het leed al geleden.

Een fel en goed beginnend Hercules kreeg een eerste kansje met Gino Stolk na een voorzet van Jaïr Louter. Daarna een grote kans namens de gasten voor Tom Plezier die te hoog mikte. Na de openingsfase nam RKAVV langzaam steeds meer het initiatief over en liet zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. RVVH had er duidelijk moeite mee. Na een ruim kwartier resulteerde dat in de openingstreffer. RVVH kreeg achterin de bal maar niet weg en vanuit de draai tussen een aantal tegenstanders in vond spits Yani Bouras de verre kruising met een knappe goal, 0-1. RVVH was het kwijt al schoot Stolk van afstand maar net over. Aan de andere kant werd Xavier Akinrinbola na een dribbel gevaarlijk, maar eindigde zijn inzet naast. Ruststand 0-1.

Direct na de rust was Nick Gardenier kansrijk maar redde Delano Kortstam met de benen. Twee minuten later kreeg RVVH DE kans op de gelijkmaker. Goed voorbereidend werk aan de rechterkant bracht de bal in het centrum bij de vrijgelaten Everton Pires Tavares, die echter met zijn ‘verkeerde’ been de bal over schoot. Daarna was het eigenlijk voor lange tijd gedaan met mogelijkheden voor de thuisploeg. Bouras werd via links weer gevaarlijk maar Kortstam redde weer. Het bleek uitstel want na ruim een uur spelen werd een foutieve inspeelpass RVVH fataal. Plezier kwam in balbezit en dribbelde even om de bal vervolgens fraai over Kortstam in bovenhoek te deponeren, 0-2. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. RVVH had niet de inspiratie er nog vol voor te willen en kunnen gaan en RKAVV vond het ook wel goed. Zij kregen echter wel de beste kansen op meer. Een klein kwartier voor tijd bleef de stand op wonderlijke wijze ongewijzigd. Zowel Plezier als Bouras konden afwerken, maar zeker laatstgenoemde presteerde het om met een leeg doel voor hem de bal op de lat te schieten. RVVH kwam zowaar in de laatste minuut nog aan een treffer. De ingevallen Wessel Verhaar kopte geheel vrijgelaten de bal tergend langzaam langs keeper Mike ten Kroode voor de 1-2. Ondanks een slotoffensief van de Ridderkerkers werd er niet meer gescoord en raapte RKAVV verdiend drie punten op.

RVVH – RKAVV 1-2 (0-1)

17. Bouras 0-1

61. Plezier 0-2

89. Verhaar 1-2

Scheidsrechter Y. Kuipers gaf gele kaarten aan Proost en Eggers (beiden RVVH).