RVVH legt aanstaande kampioen ASWH geen strobreed in de weg

Door: Theo Leenheer

H.I.AMBACHT – RVVH is er ondanks een snelle 0-1 voorsprong niet aan te pas gekomen op bezoek bij de koploper. ASWH stelde nog voor rust orde op zaken, 3-1. Na de rust had bijna schriftelijk afgedaan kunnen worden, al scoorde de aanstaande kampioen toen nog een keer.

Het begon zo mooi op het zonnige sportpark Schildman. De Ridderkerkers namen na een kwartier  brutaal de leiding. De eerste corner werd van rechts kort genomen door Philip Dragon, die speelde naar Guytano dos Santos die de bal voorzette waar bij de eerste paal Suently Alberto goed voor zijn man kwam en scoorde, 0-1. Die voorsprong duurde nog geen tien minuten. Toen na een ASWH corner van rechts de bal de arm raakte van Papito Merencia legde scheidsrechter R. Tiesinga de bal op elf meter. Bradley Tuinfort vonniste met overtuiging, 1-1. Na ruim een half uur was daar de Ambachtse voorsprong. Wederom uit een corner van rechts kreeg RVVH de bal niet weg waarna hij bij de tweede paal werd binnen gewerkt door Genridge Prijor, 2-1. Nadat Jesse Hommerson even daarvoor al een kansje miste, was het acht minuten voor rust opnieuw raak. Hommerson kreeg door wat toeval net voor de zestienmeter lijn de bal en besloot laag in de rechterhoek te mikken. Daar waar iedereen dacht dat keeper Kristijan Nikolic deze bal wel zou pakken, dook hij er min of meer over heen en was het 3-1. Nadat Lovette Ansong Ofori via de rechterkant de complete RVVH defensie dolde maar voorlangs schoot brak de rust aan met 3-1 als tussenstand.

Na de rust moest RVVH wel komen en leek ASWH dat toe te staan. Tot echte Ridderkerkse kansen leidde dat niet. Het waren wat speldenprikjes die werden uitgedeeld maar meer ook niet. ASWH loerde met de snelle voorwaartsen op een kans en die kwam er dan ook na een uur spelen. Een fout in de opbouw van Hercules bezorgde de bal bij Tuinfort die een vrije doorgang had naar Nikolic en hem het nakijken gaf met ASWH’s vierde goal. De wedstrijd was daarmee definitief gespeeld. Gino Boers kreeg nog een kansje en een verraderlijk schot van Gino Stolk kon door ASWH keeper Jeffrey Verkerk in twee keer worden gepakt. Twintig minuten voor tijd was Boers dichtbij een treffer. Na een indraaiende vrije trap van rechts door de ingevallen Everton Pires Tavares kopte Boers in, maar stond Verkerk precies op de goede plaats. De slotfase hoefde voor beide ploegen al helemaal niet meer en na precies 90 minuten blies de scheidsrechter dan ook voor het einde. Verliezen van de aanstaande kampioen is geen schande natuurlijk, maar RVVH gaf de goals vanmiddag wel heel gemakkelijk weg en dat kon ze nog wel eens op gaan breken.

ASWH – RVVH 4-1 (3-1)

15. Alberto 0-1

23. Tuinfort 1-1 (strafschop)

33. Prijor 2-1

37. Hommersom 3-1

60. Tuinfort 4-1

Scheidsrechter R. Tiesinga gaf gele kaarten aan Van Veen en Hommersom (ASWH) en aan Boers en Blij (RVVH).