RVVH speelt wedstrijd met twee gezichten

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – In een wedstrijd met duidelijk twee gezichten hebben RVVH en FC ‘s-Gravenzande de punten uiteindelijk gedeeld, 3-3. RVVH heerste in deel één, terwijl de Westlanders in deel twee de dienst uitmaakten.

De neutrale toeschouwers zullen genoten hebben, de Ridderkerkers daaronder alleen de eerste helft. Toen was RVVH heer en meester en kreeg de nummer twee alle hoeken van het veld te zien. Het was een prima wedstrijd die de Ridderkerkers de eerste helft op de mat legden. De bekroning was er ook nog eens met drie doelpunten. Na ruim een kwartier kopte Suently Alberto een cornerbal van rechts binnen, 1-0. Net voor het half uur was wederom een voorzet van rechts die bij de tweede paal en vrijstaand door Mohamed el Yakoubi werd omgezet in de 2-0. Tegen de rust kreeg RVVH van scheidsrechter R. Tulen een strafschop na een handsbal in de eigen zestien van Tyler Mulder. Guytano dos Santos doelpuntte feilloos vanaf elf meter, 3-0. Deze stand bij rust was geenszins geflatteerd en had ook nog hoger kunnen zijn. FC ‘s-Gravenzande dwong niets af en was nauwelijks gevaarlijk geweest.

Hoe anders verliep de tweede helft. De gasten kwamen veel energieker en sterker uit de kleedkamer en drongen RVVH terug. Dat zou de rest van de wedstrijd zo blijven. De ene aanval na de andere aanval ging richting de goal van Delano Kortstam. Na ruim een kwartier was daar de 3-1 toen Sil van Ooijen resoluut een voorzet binnenschoot. Roy van Beek en Frank Broos waren daarna dichtbij de aansluitingstreffer. Toch kreeg RVVH een kwartiertje later DE kans op de waarschijnlijke beslissing. Gino Stolk was ontsnapt en ging alleen op keeper Edgar Leerdam af, die echter redde. Niet veel daarna viel een onverwachte schuiver van afstand van Ardi Luijendijk pardoes achter Kortstam en was de spanning volledig terug, 3-2. De gasten creëerden nog meer mogelijkheden, maar zagen die allemaal mislukken of gered worden. RVVH kreeg in geboden ruimte nog mogelijkheden met de ingevallen Laurens de Witte en Jeremy Moreno, maar beide keren redde Leerdam. In de voorlaatste minuut viel dan toch de voor FC ‘s-Gravenzande verdiende gelijkmaker. Uit een scrimmage voor het RVVH doel kwam wederom Luijendijk als winnaar naar voren, 3-3. Bijna had deze speler in de blessuretijd de winnende nog gemaakt voor de gasten, maar gelukkig voor RVVH bleef dat achterwege. RVVH mocht blij zijn dat het kort daarna was afgelopen, want wie weet had er anders nog een verliespartij uit kunnen komen. Niettemin, na de comfortabele ruststand was dit voor velen toch een domper.

Bijzonderheid: voorafgaand aan de wedstrijd werd Jesse Eggers bij RVVH gehuldigd voor zijn 250-ste wedstrijd in RVVH 1 vorige week bij HBS.

RVVH – FC ‘s-Gravenzande 3-3 (3-0)

16. Alberto 1-0

28. El Yakoubi 2-0

39. Dos Santos 3-0 (strafschop)

61. Van Ooijen 3-1

75. Luijendijk 3-2

88. Luijendijk 3-3

Scheidsrechter R. Tulen gaf geen kaarten.