RVVH uitgeschakeld voor districtsbeker

Dinsdagavond stonden RVVH en 3e klasser Nieuwkoop tegenover elkaar in de 8e finale van de KNVB Beker. Nieuwkoop had in voorgaande bekerwedstrijden al Zwaluwen Vlaardingen en Olympia uitgeschakeld, dus moest RVVH deze tegenstander zeker wel serieus benaderen. Na tien minuten had RVVH een 1e mogelijkheid om de tegenstander pijn te doen, een vrije trap van Jesse Eggers van zo,n 25 meter belandde op volle snelheid in de muur en werd vervolgens tot corner verwerkt. De cornerbal leverde niets op.

Even later moest Nikolic tot 2x toe redding brengen bij een poging van Nieuwkoop. In de 16e minuut werd er een handsbal gemaakt binnen de zestien en scheidsrechter Louis Duarte wees resoluut naar de stip. Gino Stolk schoot de penalty vervolgens met gemak langs keeper Thomas Boekestein het doel in.1-0. De boys kregen hierna nog kansen om te marge te vergroten, maar het geluk was niet aan RVVH zijde. Ray Kroon schoot op de paal en in de 36e minuut kopte Jesse Eggers na een vrije trap van Ray Kroon ook op de paal.

Vlak voor rust moest Laurens de Witte geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Papito Merencia. Met een 1-0 voorsprong gingen de boys de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft was Niewkoop de betere ploeg, er werd meer druk gezet en de spelers konden elkaar ook beter vinden. Na 52 minuten viel dan ook de gelijkmaker. Een goed lopende aanval over de linkerzijde kwam voor het doel terecht en keihard binnen geschoten.1-1. RVVH probeerde iets terug te doen, maar het niveau daalde en niets lukte er meer en de wil om te winnen was niet echt meer aanwezig. Nieuwkoop geloofde nog in de goeie afloop. De gasten kregen halverwege de 2e helft een dot van een kans, maar gelukkig kon keeper Kristian Nikolic formidabel met de vingertoppen de bal over het doel werken. Enkele wissels bij RVVH brachten ook geen versterking meer. 1-1 was de eindstand.

De wedstrijd moest via strafschoppen beslist worden. Papito Merencia startte met een goeie strafschop, hierna schoot Romano Niamut de bal op de paal. Jesse Eggers schoot vervolgens raak, maar de penalty van Ibrahim El Koubai werd hierna slecht ingeschoten en vervolgens een makkelijke prooi voor keeper Boekestein. Nieuwkoop schoot 4x raak. Hierna vierde Nieuwkoop uitbundig de overwinning. RVVH moet na deze teleurstellende wedstrijd de mouwen gaan opstropen en weer beter presteren in de competitiewedstrijd thuis tegen BVCB.

Opstelling RVVH 1: Nikolic, Steketee, Eggers, Daviraz(58 Proost), El Koubai, Niamut, de Witte(45 Merencia), Ajarai, Kroon(75 Lopes da Veiga Martins), Buist(58 de Jesus), Stolk(75 Hoogendoorn).