RVVH verliest alsnog in spectaculaire slotfase

Door: Theo Leenheer

ROTTERDAM – RVVH beet heel laat alsnog in het stof. Een succesvolle inhaalrace in de slotfase van 2-0 naar 2-2 werd toch nog teniet gedaan door de SC Feyenoord. Een zeker niet verdiende nederlaag met 3-2 was het gevolg.

De eerste competitiewedstrijd ooit tussen beide teams eindigde zo op spectaculaire wijze. Daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit. De Rotterdammers hadden meer balbezit en er ging ook meer dreiging van ze uit. Niet dat ze RVVH wegspeelden, zeker niet maar wel waren de rood witten meer te vinden op de RVVH helft. Niettemin trof RVVH het eerst doel maar de kopbal van Jesse Eggers vond geen genade in de ogen van scheidsrechter R. Sturm. Daarna voornamelijk aanvallende dreiging van SC Feyenoord. Een kopbal van Junior Obiku ging net over en even later testte hij de vuisten van Delano Kortstam. Ook Everon Pisas was dichtbij een goal met een bal net naast. Tussendoor een aantal fraaie passeer acties van Mohamed el Yakoubi die daarna Papito Merencia vond die geen controle had over de bal. Nogmaals was Pisas dreigend op aangeven van Obiku. Net voor rust een gevaarlijke schuiver van Gino Stolk namens RVVH die door keeper Stefan Kok buiten de palen werd gebokst. De rust werd bereikt zonder goals.

Na de rust een zeer levendig begin. RVVH kroop uit zijn schulp en klopte nadrukkelijk op de deur. Stolk schoot over op aangeven van El Yakoubi, Eggers schoot een vrije trap niet ver naast en de ingevallen Everton Pires Tavares kreeg een kans na een goede actie van Philip Dragon. Tussendoor zag Khalid Rahli aan de andere kant Kortstam redden op zijn inzet. Na zes minuten in de tweede helft opende SC Feyenoord de score. Een vrije trap van Yarick Dorst kon door Kortstam nog worden gered maar de rebound werd vervolgens alert binnengeschoten door Jannick Verbont, 1-0. Daarna een sterke fase van de Ridderkerkers. Stolk en Pires Tavares kregen kansen, waarna Guytano dos Santos de paal raakte uit een vrije trap na hands van de keeper. De rebound leverde vervolgens weer mogelijkheden op maar Stolk en Merencia kregen de bal niet in het doel. Ook Pires Tavares testte na een corner de vuisten van Kok.  SC Feyenoord kreeg in de omschakeling ook kansen middels Rahli en Obiku. Een voorzet van Dos Santos werd door de ingevallen Wessel Verhaar net voorlangs gewerkt. Tien minuten voor tijd legde de scheidsrechter de bal op de stip na ongelukkig hands van Jessie Proost. Dorst benutte dit buitenkansje feilloos, 2-0. RVVH leek verslagen maar rechtte de rug. Twee minuten voor tijd ging de bal aan de andere kant op de stip toen keeper Kok de ingevallen Jeremy Moreno vloerde. De keeper bleef daarbij opmerkelijk genoeg een tweede gele kaart en dus rode kaart bespaard. Pires Tavares deed vervolgens wat van hem verwacht werd; de penalty binnen schieten voor de 2-1. De blessuretijd ging in en RVVH gaf gas voor de dikverdiende gelijkmaker die er eigenlijk bij 1-0 al had moeten komen. Het resultaat kwam er. Na een afstandsknal, uit de rebound, van Eggers ontstond een geweldige scrimmage voor de goal van Kok. De ingevallen Laurens de Witte kwam als winnaar uit de bus toen hij de bal snoeihard en laag in de benedenhoek poeierde, 2-2. Daarna een opstootje op het veld tussen spelers en begeleiders van beide ploegen, gelukkig was iedereen tijdig weer bij de les voor de laatste minuten. Daarin leek RVVH op zoek te gaan naar de misschien wel verdiende overwinning. Maar kreeg het het deksel op de neus toen uit de omschakeling Obiku via de linkerkant eerst Proost voorbij ging om vervolgens de bal voor te geven waar de ingevallen Jamir Naudts de bal via de handen van Kortstam in het doel kopte, 3-2 en een geweldige domper voor het strijdlustige RVVH. RVVH was daarna nog dichtbij weer een gelijkmaker maar zo ver kwam het niet waardoor de Ridderkerkers zeker gezien de tweede helft tegen een onterechte nederlaag aanliepen.

SC Feyenoord – RVVH 3-2 (0-0)

51. Verbont 1-0

81. Dorst 2-0 (strafschop)

88. Pires Tavares 2-1 (strafschop)

90+2. De Witte 2-2

90+5. Naudts 3-2

Scheidsrechter R. Sturm toonde gele kaarten aan Niamut, Eggers en trainer Vink (allen RVVH) en aan Kok, Tieleman en Dorst (allen SC Feyenoord).