Spektakelstuk aan de Sportlaan bij RVVH-LRC Leerdam

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – Liefst negen doelpunten zag het behoorlijk opgekomen publiek bij het debutantenbal tussen de promovendi RVVH en LRC Leerdam. De teller stokte na een 2-2 ruststand bij 6-3 na een uiterst levendige wedstrijd.

De wedstrijd begon al gelijk goed voor de thuisclub met een goede aanval waar Mohamed el Yakoubi voorbereidend werk van Everton Pires Tavares en Gino Stolk over schoot. LRC Leerdam reageerde met een schot op de lat van Sil van Putten. Een vrije trap van Papito Merencia van behoorlijke afstand werd net overgetikt door keeper Mark van Ingen. Halverwege deel één opende Jamal Ouassif de score koelbloedig voor de gasten na een misser bij RVVH achterin, 0-1. Amper 120 seconden later stond het weer gelijk. Een aanval over de linkerkant met ook de opgestoomde Philip Dragon werd uiteindelijk in eigen doel gewerkt door van Putten, 1-1. Daarna aan beide kanten wat kansjes maar tegen de rust was het weer raak. Fabian van Horssen draaide zich vlak bij het doel knap vrij en zette LRC Leerdam weer op voorsprong, 1-2. In de blessuretijd maakte Daan Blij de Ridderkerkse aanhang weer blij. Zijn verre vrije trap werd door niemand meer aangeraakt en verdween pardoes in de touwen, 2-2 en gelijk ook rust.

Na de rust ging het spektakel verder. Een over links goed doorzettende Stolk dook de zestien binnen en rondde via de keeper af, waar LRC nog dacht dat de bal de doellijn niet was gepasseerd, wees de assistent resoluut naar het midden, 3-2. Stolk was daarna dichtbij de 4-2 maar keeper van Ingen dacht daar anders over en redde. Enkele minuten later stond het weer gelijk. Een soepel lopende aanval over rechts werd succesvol binnen geschoven door van Putten, 3-3. Nog voor het uur om was lag de volgende goal in het mandje. Weer was het RVVH dat scoorde. In een snelle omschakeling was het Merencia die de op rechts vrijlopende Blij bereikte en die dan ook prompt weer scoorde, 4-3. Daarna golfde het spel op en neer en hadden beide ploegen mogelijkheden op meer. Keeper Delano Kortstam behoedde RVVH twee keer voor de gelijkmaker, terwijl aan de andere kant de ingevallen Wessel Verhaar op aangeven van de eveneens ingevallen Jeremy Moreno verzuimde de wedstrijd te beslissen. De beslissing viel echter in de blessuretijd. Het aandringende LRC Leerdam werd toen tot twee keer toe geklopt in de counter. Verhaar werd eerst over rechts gelanceerd en schoof de bal naar de ook ingevallen Shamir de Jesus die resoluut de 5-3 binnen schoot. Enkele minuten later weer een succesvolle uitbraak met Verhaar en De Jesus die Moreno in staat stelden de 6-3 eindstand op het bord te zetten. Een heerlijke zege voor de Ridderkerkers tegen een zeker goede tegenstander. De Leerdammers hebben een goed voetballende ploeg, maar stonden deze middag tegenover een team dat maar één ding wilde en dat was winnen en dat daarmee gelijk aan klantenbinding deed.

RVVH – LRC Leerdam 6-3 (2-2)

22. Ouassif 0-1

24. Van Putten 1-1 (eigen doelpunt)

41. Van Horssen 1-2

45+1. Blij 2-2