11.09.2021: RVVH wint ook niet bij DSO

Door: Theo Leenheer

BENTHUIZEN/ZOETERMEER – Na de remise vorige week wist RVVH ook niet te winnen op bezoek bij tweede klasser DSO. De bekerwedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1 door twee benutte penalty’s. Daardoor is doorgaan in het bekertoernooi voor RVVH nog lang niet zeker.

Een wat vlakke eerste helft werd door RVVH afgesloten met nauwelijks doelkansen. Men wilde uiteraard wel maar alles gebeurde in een te laag tempo, waardoor verrassing steeds weer uitbleef. Het dapper strijdende en zwoegende DSO (Door Samenspel Overwinnen) zette daar op het oog iets meer dreiging tegen over. Wesley Vaes probeerde het met een door Kristijan Nikolic gepakt schot en de fysiek sterke en lastig te bespelen Sahr Kabuta was er na een half uur dichtbij. Voor de rest aan beide zijden wat corners maar die konden de boel ook niet openbreken.

Na de rust liep dat al snel anders. Keeper Nikolic was te laat met uitkomen op de op hem afkomende Tim Lamboo, die hem omspeelde en tegen de benen werd getikt. De toegekende penalty werd feilloos door Lamboo benut, 1-0. RVVH moest nu gaan komen. Jordey van Dam bediende Sanzio Dieterich links in de zestien. Zijn inzet in de korte hoek werd gered door keeper Sven Wolfsheimer. Ook diezelfde van Dam kreeg wat later een kansje via de rechterkant, maar dat leverde niet meer dan een corner op. Halverwege deel twee kreeg RVVH de kans om langszij te komen. De weggestuurde Patrick Lopes Martins da Veiga werd aan de linkerkant binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. Scheidsrechter V. Karagantcheff kon ook nu niets anders dan naar de stip wijzen. Brandon Könemann kweet zich goed van zijn taak en schoot onberispelijk binnen. Echter, de bal moest overnieuw worden genomen omdat de even daarvoor ingevallen Stevie Soares veel te vroeg zou zijn ingelopen en geel daarvoor kreeg. Ook in de herhaling schoot Könemann RVVH naast DSO, 1-1. Enkele minuten later kreeg RVVH een uitgelezen kans. Uit een goed uitgevoerde tegenaanval met van Dam was het Soares die de bal enigszins onbesuisd over schoot. Tien minuten voor tijd leek het aandringende RVVH toch de winnende te maken. Na weer een snelle uitval werd Lopes Marins da Veiga over links gelanceerd, die zijn inzet echter gepareerd zag worden door de keeper. De terug in het veld springende bal werd vervolgens in twee keer door de even daarvoor ingevallen Remco Buist in het doel gewerkt. Hoewel de scheidsrechter in eerste instantie gedecideerd en resoluut naar het midden wees, kwam hij daar enkele ogenblikken later op terug. Hij gaf de thuisploeg een vrije trap omdat hij ineens van mening was dat bij de goal de keeper door Buist zou zijn aangevallen. Dat was zijn visie althans na afloop. Een uiterst merkwaardige en verbazingwekkende actie duidelijk in het nadeel van RVVH. RVVH wist hierna niet echt meer een vuist te maken en daar ook DSO aan het einde van zijn latijn was, eindigde ook deze wedstrijd in een deling. En gezien het wedstrijdbeeld moet je misschien wel weer constateren dat ook dit weer terecht was.

DSO – RVVH 1-1 (0-0)

1. Lamboo 1-0 (strafschop)
  2. Könemann 1-1 (strafschop)

Scheidsrechter V. Karagantcheff gaf geel aan Nikolic en Soares (beiden RVVH).