RVVH 2 na strafschoppen onderuit tegen Boshuizen 2

De enige serieuze wedstrijd die zaterdag op het programma stond , was een bekerwedstrijd van RVVH 2. In de 16e finale streden de boys op eigen terrein tegen zondag eersteklasser Fc Boshuizen uit Leiden.

Binnen vijf minuten kwamen de bezoekers al goed weg toen scheidsrechter Kleinkramer verzuimde een strafschop te geven aan RVVH, een zuivere handsbal werd over het hoofd gezien door de leidsman.

RVVH moest het doen zonder de geblesseerde topscoorder Kaj Voskamp. Toch kregen er nu andere spelers mogelijkheden om de score te openen. In de 11e minuut was het Remon Luksch die de trekker van afstand overhaalde. De keeper liet de bal los maar er was niemand attent om de bal alsnog de touwen in te jagen.

Na 27 minuten pakte RVVH verrassend de voorsprong. Een uitstekend genomen vrije trap aan de linkerkant werd door Noury Mulder mooi over de keeper heen gekruld het doel in.1-0. Twee minuten later kon de score verdubbeld worden door Francesco Messina, maar Francesco rondde het niet goed af. Met een prima actie kapte hij zijn tegenstander uit, vervolgens lukte het niet om de bal in het doel te krijgen.

Een aantal minuten voor rust werd een afstandsschot van Remon Luksch van richting veranderd en liep een mooi opgezette aanval van Donovan Lioe Anjie met Cerezo Drenthe na een eentwee op niets uit.

RVVH nam de geringe 1-0 voorsprong mee de rust in.

De 2e helft begon van RVVH zijde matig met weinig kansen. Trainer Han van Harselaar gaf na ruim een uur spelen de 1e speelminuten aan  Ryan van Dongen die nu nog een vaste waarde is bij RVVH O19-1.Ryan loste Cerezo Drenthe af na ongeveer 66 minuten spelen.

Kort na de wissel kwam Fc Boshuizen op gelijke hoogte, Giani Lopes verspeelde de bal en Boshuizen profiteerde daarvan.1-1.

In het laatste kwartier van de wedstrijd lukte het ook niet de kansen te benutten door RVVH. Francesco Messina jaagde de bal hoog over het doel. De beste kans was er voor Noury Mulder die net een teenlengte te kort kwam voor de doellijn, om de strakke voorzet van Kader Diop binnen te tikken.

RVVH ging slordig om met de kansen die er kwamen. Enkele minuten voor tijd schoof Kader Diop de bal weer prima voor, maar miste Bob Krens de afronding. De bal ging ruim naast het doel verloren. Even later kon Rodney van Dam de wedstrijd beslissen bij een vrije trap van Noury Mulder, maar de captain van RVVH kopte recht in de handen van de keeper.

Diep in blessuretijd redder keeper Wouter Korteweg RVVH nog voor verlies. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Kleinkramer moest de strafschoppenserie gaan beslissen wie er door ging naar de 8e finale van het bekertoernooi.

Jordi Mosmans schoot meteen de eerste binnen, daarna schoot Boshuizen 1x raak en 1x mis. In de volgende serie schoot Kader Diop RVVH naar een voorsprong, maar Donovan Lioe Anjie miste.

Boshuizen schoot hierna 2x raak. Bob Krens miste vervolgens de 4e strafschop. De laatste penalty werd gemist door Remon Luksch. Boshuizen bouwde hierna een feestje, want zij waren door naar de volgende ronde.

RVVH kan zich nu volledig gaan richten op de competitie. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 11:00 uur thuis tegen Forum Sport 2.

Opstelling RVVH 2: Korteweg, Lopes(74 Louter), Lioe Anjie, Mosmans, van Dam, Luksch, Krens, C.Drenthe(66 van Dongen), Mulder, Messina, Diop.

RVVH O15-1:

RVVH heeft zaterdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Overmaas O15-1. De wedstrijd is met 0-1 gewonnen. Doelpuntenmaker voor RVVH was Cecil Bakar.