RVVH na goede start nipt onderuit

Na enkele trainingen gedaan te hebben was het zaterdag dan tijd voor de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Trainer Ronald Hulsbosch kon nog niet over zijn volledige selectie beschikken, maar gebruikte toch in het totaal 17 spelers in de 1e oefenpartij thuis tegen Jodan Boys.

Hoofdklasser Jodan Boys die er al enkele oefenwedstrijden op had zitten, kreeg in de 1e helft weinig ruimte om gevaarlijk te worden. RVVH startte goed aan de wedstrijd en loerde op de mogelijkheden. Na 5 minuten was Brandon Könemann al goed op weg voor zijn eerste goal, maar hij werd terug gefloten voor een overtreding.

Halverwege de 1e helft haalde Jesse Eggers ook de trekker over maar deze spatte op de lat uiteen.

Keeper Nick Sanders redde zijn team voor een achterstand toen Jodan Boys even gevaarlijk werd. RVVH hield zich goed staande en kreeg nog de mogelijkheid om de score te openen, maar het vizier van Papito Merencia stond nog niet op scherp na een voorzet van Christiaan Sprangemeijer.

Met een nul-nul stand zochten beide teams de kleedkamers op voor de rust.

In de 2e helft wist Jodan Boys snel te profiteren, na een misstap achterin scoorde Jordi Tuithof de 0-1.

RVVH had moeite met de afronding. Topscoorder Könemann kreeg na een prima pass van Christiaan Sprangemeijer de bal op een presenteerblaadje, maar prikte de bal net naast de goal.

Trainer Hulsbosch bracht enkele nieuwe spelers in, en wilde het Jodan Boys nog zo lastig mogelijk maken. Toch liep het anders. Na een uur spelen maakte Lion v/d Velde het verschil.0-2.

Even later kon Gino Stolk tekenen voor de aansluitingstreffer, maar hij miste vlak voor het doel. In het slot van de wedstrijd deed RVVH toch iets terug. Na een handsbal binnen de zestien mocht Papito Merencia een strafschop binnenschieten voor de 1-2.

De wedstrijd eindigde in een nipte 1-2 nederlaag. Toch hebben de boys goed weerstand geboden tegen de hoofdklasser. Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH de 2e wedstrijd, op de Bolnesserberg komen de boys in actie tegen Bolnes voor het Ridderkerk toernooi.

Basisopstelling RVVH: Sanders, Swart, van Prooijen, Eggers, van Valen, Proost, Sprangemeijer, Celen, Merencia, Sonmez, Konemann.

In de 2e helft werden van Prooijen, Könemann, Sprangemeijer, Proost, Swart en Celen vervangen door El-Koubai, Dermendjan, de Jesus, Stolk, Mosmans en Yekhlef.