Uitgebreid dagverslag zaterdag 1 juni

De laatste wedstrijden.

Zaterdag werden er door enkele teams nog de laatste wedstrijden afgewerkt van de competitie. RVVH 4 ging op bezoek bij Coal 2, RVVH 5 speelde op eigen terrein tegen SDV 2, RVVH 6 speelde om de titel tegen naaste concurrent GOZ 4 en RVVH O19-1 speelde in Harderwijk voor promotie tegen VVOG O19-1.

De laatste loodjes waren zeker nog belangrijk voor de teams, want er viel nog iets te verdienen.

RVVH bivakkeert momenteel op een 7e plek en heeft in 19 wedstrijden inmiddels 26 punten verzameld. Bij winst kon RVVH wellicht nog twee plaatsen stijgen. De boys gingen op bezoek bij de nummer 10 Coal 2.

In een open wedstrijd speelde RVVH best goed, de vele kansen die ze kregen werden alleen niet benut. Een 1-0 achterstand werd door de boys nog voor rust omgezet naar een 1-2 voorsprong. Jeffrey Sturrus en de weer terug gekeerde Paul v/d Kooij lieten het net bollen.

Na rust werd RVVH zwakker, Coal zette RVVH weer op een 4-2 achterstand. De boys toonden hierna veerkracht en werkte de achterstand volledig weg. Ton Kreling en Raymond Josee brachten RVVH op gelijke hoogte.4-4.

In de slotseconde haalde Leon Smit de 4-5 overwinning over de streep.

Door de overwinning heeft RVVH een keurige 5e plaats behaald. Fc Binnenmaas 3 is kampioen geworden met 46 punten uit 20 wedstrijden.

RVVH staat momenteel op een keurige 5e plaats met 28 punten uit 21 wedstrijden. Zaterdag werd op eigen terrein de laatste wedstrijd afgewerkt met de nummer 11 SDV 2.

De boys gingen fors onderuit. Met 4-8 ging de wedstrijd verloren. Niels Nugteren scoorde 2x, de overige doelpunten kwamen van Dylan Ho a Hing en Ruben van Vliet.

Na de verliesbeurt is RVVH gedaald naar een 7e plaats. Capelle 6 is kampioen geworden met 60 punten uit 22 wedstrijden.

Koploper RVVH speelde zaterdag voor de titel. Een gelijkspel was voldoende om een feestje te bouwen. De degens werden gekruist met de naaste concurrent GOZ 4.

GOZ had hun team zaterdag aangevuld met enkele spelers uit het 3e elftal. Ze kwamen goed uit de startblokken, en RVVH werd op een 2-0 achterstand gezet.

RVVH had in de 2e helft ook weinig in te brengen tegen een beter GOZ. De boys gingen met 4-0 onderuit. Door goed keeperswerk van Joris Blaak kon een grotere achterstand worden voorkomen.

RVVH is nog wel koploper, maar GOZ volgt op 2 punten achterstand. Het is nu afwachten, verlies of gelijkspel van GOZ zaterdag in de laatste wedstrijd tegen Smitshoek 10 zou RVVH alsnog de titel kunnen opleveren. Mogelijk kan RVVH alsnog de kampioensvlag hijsen als GOZ een fout maakt. Aanstaande zaterdag weten we meer.

RVVH O19-1:

RVVH had een periodetitel op zak en speelde daardoor een belangrijke wedstrijd in Harderwijk. Voor promotie naar de 4e Divisie werd gespeeld tegen VVOG O19-1.

RVVH werd meteen voor het blok gezet met een 1-0 achterstand. Gelukkig kon Danny Haasdijk voor de pauze RVVH weer op gelijke hoogte brengen.1-1.

In de 2e helft zorgde Sander Oudijn voor de 1-2 voorsprong. Nog voor de reguliere speeltijd verstreken was trok VVOG de stand weer recht.2-2.

Er moest een beslissing vallen, dus kwam er een verlenging aan te pas. Daarin werd niet meer gescoord. Strafschoppen gaven uiteindelijk de doorslag. Na strafschoppen won VVOG met 7-6.

RVVH kan terugkijken op een geslaagd seizoen in de hoofdklasse. De boys hebben met 44 punten uit 22 wedstrijden een uitstekende 3e plaats behaald. 13 wedstrijden werden gewonnen, 5x werd er gelijk gespeeld en slechts 4x ging de wedstrijd verloren.

RVVH VR2:

Aanstaande dinsdagavond speelt het 2e vrouwenteam van RVVH voor behoud van nog een seizoen 1e klasse. Om 20:00 uur spelen de vrouwen thuis tegen Wartburgia Vr3. De vrouwen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken, dus kom ze dinsdag even aanmoedigen.