Uitgebreid dagverslag zaterdag 19 oktober

Koploper Sportlust’46 2 onderuit tegen RVVH 2.

RVVH 6 wint enerverende bekerkraker – RVVH Vr1 bekert verder.

Zaterdag stonden er maar een klein aantal wedstrijden op het programma; RVVH 1 en RVVH 2 speelden beiden voor de competitie en RVVH 6, RVVH Vr1, RVVH Vr2, RVVH O17-1 en O13-1 kwamen uit voor de beker.

RVVH 1:

RVVH ging zaterdag richting Den Haag voor al weer de 5e competitiewedstrijd. Op het Sportpark Ockenburgh werden de degens gekruist met de nummer vier op de ranglijst Die Haghe. Trainer Ronald Hulbosch startte weer met hetzelfde team als vorige zaterdag tegen Forum Sport. De boys kwamen het eerste kwartier zonder problemen door. Hierna probeerde Papito Merencia de Die Haghe keeper te verslaan met een vrije trap van zo,n 25 meter, maar helaas werd deze van richting veranderd. Drie minuten later ging aan de andere kant Raoul Gangadin in de fout, gelukkig kon keeper Nick Sanders het goed oplossen. Na zo’n 20 minuten was het weer Papito Merencia die Ton Stok op maat bediende met een keurige steekbal. Het schot van Ton Stok miste de scherpte voor afronding. Die Haghe schoot daarna wel met scherp, Sami Aoulad Said zette zijn team op voorsprong.1-0. RVVH haastte zich om snel weer op gelijke hoogte te komen. In de 31e minuut maakte Christiaan Sprangemeijer na een fraaie actie er zelf 1-1 van. Via binnenkant paal schoof de bal de touwen in. Vlak voor rust moest Raoul Gangadin geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Jesse Eggers.

In een gelijkopgaande 2e helft gebeurde niet zo heel veel meer. Een kwartier voor tijd liep RVVH toch weer achter de feiten aan. Sami Aoulad Said ging voor de 2e maal effectief te werk voor Die Haghe, hij schoot zijn team op een 2-1 voorsprong. RVVH slaagde er ondanks enkele mogelijkheden er niet meer in om nog op gelijke hoogte te komen. De boys keerden zonder de broodnodige drie punten huiswaarts. Aanstaande zaterdag mag RVVH gaan proberen de drie punten aan de Sportlaan te houden, want dan komt Voorschoten’97 op bezoek. Voorschoten stond zaterdag bij rust nog met 0-3 achter tegen XerxesDZB, maar wonnen de wedstrijd met 4-3. Komende dinsdagavond speelt RVVH om 8 uur thuis tegen SCO’63 voor de districtbeker.

Opstelling RVVH 1: Sanders, Yekhlef, Brand, van Valen, Mosmans(75 Sönmez), Celen, Merencia, Gangadin(45+4 Eggers), Sprangemeijer, Stok(71 de Jesus), Kônemann.

RVVH kreeg zaterdag koploper Sportlust’46 op bezoek. Na het startsein van Arbiter van Seeters liet Sportlust gelijk merken waar ze voor gekomen waren, de drie punten moesten mee! Meteen in de 1e minuut moest keeper Tim Elkhuizen al zijn kunsten vertonen om een gevaarlijke bal van Sportlust weg te werken. Enkele minuten later haalde Danny Haasdijk aan de andere zijde de trekker over van afstand maar zonder resultaat. In de 15e minuut kreeg Sportlust weer een honderd procent kans, maar vlak voor de doellijn ging de bal toch over het doel verloren. Direct daarna was het Gazar Dermendjan die in de tegenstoot de bal net over het doel werkte. De boys kregen meer grip op de tegenstander, maar wisten alleen moeilijk door te breken. Danny Haasdijk haalde uit de draai snoeihard uit, maar deze miste de scherpte. Enkele minuten later moest Ryan van Dongen keeper Elkhuizen bijstaan om een bal voor het doel weg te werken. Na een half uur kon RVVH eindelijk op voorsprong komen, een cornerbal van Danny Haasdijk kwam via Kaj Voskamp bij Ryan van Dongen terecht die de bal via de paal het doel inwerkte.1-0. Korte hierna was Ryan van Dongen weer in de hoofdrol met een prima voorzet, Kaj Voskamp kopte net naast. In de 38e minuut haalde Gazar Dermendjan weer eens gevaarlijk de trekker over. Met veel moeite kon de Sportlust keeper de bal over het doel werken. RVVH nam de geringe voorsprong mee de rust in. RVVH wilde na rust zo spoedig mogelijk de score verdubbelen. Gazar Dermendjan was goed tussen drie man doorgebroken, maar moest toch worden afgeremd door de tegenpartij. Scheidsrechter van Seeters hield het slechts bij een gele kaart, terwijl rood hier op zijn plaats had geweest. Als een doorgebroken speler onderuit gehaald word door de tegenstander bestaat er maar een straf en dat is rood. Trainer Han van Harselaar bracht verse krachten in, Cerezo Drenthe en Huib van Barneveldt kwamen de gelederen versterken. Halverwege de 2e helft zorgde Bob Krens voor de bevrijdende treffer, een voorzet van Gazar Dermendjan werd door Bob stil gelegd om daarna doeltreffend uit te halen. 2-0. En nog was de koek niet op! Een kwartier voor het einde wilde Gazar Dermendjan een listig balletje het doel in werken, maar vlak voor de doellijn werd hij weggewerkt. Twee minuten later stond de 3-0 op het scorebord, na een fraaie actie van Damian Mars schoot Damian de bal zelf klem in de hoek. 3-0. Vlak voor tijd had Damian Mars weer een belangrijk aandeel in de score. Hij stuurde Kaj Voskamp op pad voor de 4-0 eindstand. RVVH heeft zo een prima prestatie geleverd om de koploper te verslaan. De boys staan nu na 5 wedstrijden met 9 punten op een 5e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH thuis tegen de hekkensluiter Berkel 2. Komende dinsdagavond speelt RVVH voor de districtbeker om 8 uur uit tegen sv Poortugaal 2.

Opstelling RVVH 2: Elkhuizen, Resoort, Louter(62 C.Drenthe), Pang, Mars, van Dongen, Krens, Arslan(62 van Barneveldt), Haasdijk, Voskamp, Dermendjan.

RVVH speelde voor de beker thuis tegen Hermes DVS 4. De boys moesten al na een minuut een 0-1 achterstand zien weg te werken. In het begin lukte dat niet zo, maar RVVH kwam steeds beter in de wedstrijd. Na de gelijkmaker van Quensley Blansjaar was het Jordy de Groot die de 2-1 het doel in werkte. Menno den Boef leek de wedstrijd daarna defenitief te gaan beslissen door een vrije trap raak te schieten, maar Hermes DVS kwam terug naar 3-2. Met de rust stond er een 4-3 voorsprong op het scorebord. Cyrill Siemerink scoorde namens RVVH. In de 2e helft was Hermes de betere ploeg en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel ook kort na rust. Door een strafschop kwam Hermes weer aan de leiding.4-5. RVVH liet het hier niet bij zitten, vervolgens zorgde Patrick van Es voor de 5-5, na een lange bal van Menno den Boef kon Patrick de bal over de uitkomende doelman lobben. Hierna ging RVVH door en konden Lammert Verhoeven(strafschop) en Cyrill Siemerink de stand op 7-5 brengen. Het slotakkoord was van Floris Lagerwerf die er 8-5 van maakte. Zo is RVVH weer een ronde verder voor de beker. Komende zaterdag spelen de boys om 12 uur thuis voor de competitie tegen Egelantiers Boys 3.

De RVVH Vrouwen moesten zaterdag naar het verre Zeeuws Vlaanderen voor de bekerwedstrijd tegen 1e klasser Hontenisse. Al snel werd het klasseverschil tussen beide teams merkbaar in de wedstrijd. Viviane Verheijen opende de score voor RVVH, daarna schoot Fu-Sang Pott de bal van ver in de kruising. 0-2. Na een half uur werd de score nog verder uitgebreid door Manuela Grootenboer en Iris Zoon. 0-4. In de 2e helft mocht Hontenisse de score nog enigszins verzachten naar 1-4, maar verder dan dit kwam het niet meer. De Vrouwen bekeren nu in de volgende ronde thuis tegen het Groningse Oranje NassauVr2. Aanstaande zaterdag hervat RVVH de competitie in Zwolle, om 14:30 uur staat de wedstrijd gepland tegen Be-Quick ’28 Vr1.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam speelde laat in de middag voor de beker tegen Antibarbari Vr1. De vrouwen gingen goed van start met al een vroege goal van Veerle Keesmaat. Twintig minuten later trok Antibarbari de stand weer recht.1-1. Celine Schot zorgde met twee treffers voor een 1-3 ruststand. Na de pauze kwam Antibarbari al met een aansluitingstreffer.2-3. Tien minuten voor tijd kreeg RVVH een onterechte penalty tegen en werd het 3-3. Antibarbari rook dat er nog meer te halen viel en nam de leiding.4-3. Alles werd uit de kast gehaald om op gelijke hoogte te komen, maar dit wilde niet meer lukken. Na 95 minuten blies scheidsrechter M.A.Collet de wedstrijd naar het einde. Aanstaande zaterdag speelt RVVH een uitwedstrijd voor de competitie tegen Sportclub Monster Vr1. Aanvang 14:30 uur.

RVVH O17-1:

RVVH is er zaterdag niet in geslaagd om de volgende ronde van de beker te bereiken. Na een 0-1 achterstand bij rust, gingen de boys met 0-2 onderuit tegen Barendrecht O17-2.

RVVH bekerde in een uitwedstrijd tegen Feijenoord O14-2M. In een op en neer gaande 1e helft kon RVVH bijna de score openen, een afstandsschot van Jasper Huizer kwam op de lat terecht. Met een ongewijzigde stand begonnen beide teams aan de 2e helft. Na rust onderschepte Feijenoord de bal en maakte 1-0. Een kwartier later bracht Romano de Munnik de spanning volledig terug in de wedstrijd.1-1. En spannend bleef het totdat Feijenoord met een mooie aanval 2-1 maakte. De boys probeerden nog de aansluiting te vinden, maar de tegenstander was deze pot veel fysieker dan onze jongens. Uiteindelijk scoorden zij ook nog de 3-1. Het was een leuke en spannende wedstrijd voor de toeschouwers.