Uitgebreid dagverslag zaterdag 2 november

RVVH 1 onderuit op de Kikkershoek – Eerste winst voor RVVH  RVVH O19-1 steviger aan kop – RVVH O11-2 verliest met grote cijfers.

RVVH reisde zaterdag af naar Oud-Beijerland voor de wedstrijd tegen SHO. Met hetzelfde team als vorige zaterdag begonnen de boys bijzonder sterk aan de wedstrijd. Na zo,n 11 minuten was er al een prima doelpoging voor Papito Merencia nadat hij de bal prima in de voeten kreeg van Brandon Könemann. Keeper Konings van SHO zag het schot van Merencia net over zijn doel gaan.

Een minuut later haalde  Brandon Könemann zelf de trekker over, na een lekkere steekpass van Mahmud Sönmez schoot de goaltjesdief van RVVH de 0-1 binnen. Kort hierna kwam RVVH op een ruimere voorsprong. Christiaan Sprangemeijer werd gevloerd in het zestienmetergebied en scheidsrechter J.Knetsch nam nu wel de juiste beslissing(later in de wedstrijd niet) en gaf een penalty. Brandon Könemann schoot deze vol overtuiging binnen.0-2.

RVVH zo vroeg al op een voorsprong dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. De boys waren heer en meester over SHO, maar zouden ze de thuisploeg nog verder pijn kunnen doen?

Net voor het half uur haalde Mahmud Sönmez uit met een geweldig schot, keeper Konings kon de bal met moeite wegwerken. Even later haalde Jesse Eggers van zo,n 30 meter uit met zijn befaamde vrije trap, maar keeper Konings tikte de bal net over het doel heen.

In de 31e minuut probeerde Brandon Könemann het doel te bereiken, maar zijn schot ging net naast. Met een 0-2 voorsprong stapte RVVH de kleedkamer in voor de rust.

Na de pauze werd de wedstrijd snel somberder voor RVVH. In de 49e minuut kreeg SHO al zijn aansluitingstreffer, een van richting veranderde vrije trap van Rowdy Rijsdijk gleed zo het doel in van keeper Nick Sanders. SHO wilde zo spoedig mogelijk op gelijke hoogte zien te komen. Ze kregen daarbij wel de hulp van scheidsrechter Knetsch, die in de 53e minuut meteen de wedstrijd een andere wending gaf. Mahmud Sönmez was weer eens de zestien binnen getrokken en werd hierbij gevloerd door de tegenstander. Iedereen dacht aan een strafschop, maar Knetch wilde niet van een strafschop weten en gaf Sönmez een gele kaart(zijn 2e) voor een Swalbe. RVVH moest zonder Sönmez met 10 spelers verder .

Kort hierna sloeg SHO direct toe met de gelijkmaker van Danny Kerpel. RVVH moest op zijn hoede zijn, en probeerde toch de wedstrijd nog tot een goed einde te brengen. Dit pakte helaas toch verkeerd uit. Na ruim een uur spelen zette Andrew van Tiggelen zijn team voor het eerst in de wedstrijd op een 3-2 voorsprong.

Trainer Ronald Hulsbosch zette in de 71e minuut meteen al zijn reservespelers in, maar haalde topschutter Könemann naar de kant. Gazar Dermendjan en Shamir de Jesus moesten gaan proberen om alsnog een punt weg te sprokkellen in Oud-Beijerland. Toch pakte dit geheel anders uit.

Zo,n 6 minuten voor tijd belandde een verre trap van SHO op de kruising bij het doel van Sanders, hierna raakte Sanders geblesseerd. Helaas kon er niet meer gewisseld worden en ging nu stand-in keeper Jesse Eggers onder de lat. Jesse deed zijn werk goed tot aan de 93e minuut, toen was het Kevin Angel Queijo die de doelman passeerde.4-2.

Zo eindigde de wedstrijd in mineur voor RVVH met in de hoofdrol natuurlijk scheidsrechter Knetsch! Komende dinsdagavond speelt RVVH om 8 uur in Zwijndrecht tegen Pelikaan 1.

Opstelling RVVH 1: Sanders, Brand, Yekhlef, van Valen, Eggers, Celen(71 Proost), Merencia(71 de Jesus), Mosmans, Sönmez, Sprangemeijer, Könemann(71 Dermendjan).

RVVH 2:

De nummer twee op de ranglijst ging zaterdag op bezoek bij de nummer elf Spirit 2.

RVVH ging goed van start. De boys kregen al vroeg de mogelijkheid tot scoren, maar lieten het na. Enkele minuten later kreeg RVVH toch zijn snelle voorsprong. Gino Stolk drong door tot aan de achterlijn en trok de bal terug op de vrijstaande Gino Boers die de 0-1 maakte.

Na deze vroege voorsprong vergat RVVH de marge te vergroten en werd het spel heel matig. Na 20 minuten spelen kreeg Spirit langzamerhand de overhand, en hield keeper Danny Spelde zijn team op de been.

Met een 0-1 voorsprong ging RVVH de rust in.

In de 2e helft werd het spelbeeld niet veel beter voor RVVH. Spirit kreeg een paar opgelegde kansen, maar het ontbrak aan kwaliteit om een doelpunt te maken.

Enkele minuten voor het einde kon Noury Mulder na een lange bal alleen op de keeper af, maar hij schoot op de paal. Vlak voor tijd kon Spirit toch nog langszij komen, de spits van Spirit draaide weg in de zestien en schoot de 1-1 binnen.  Na het laatste fluitsignaal moest RVVH genoegen nemen met een punt.

Door het gelijke spel staat RVVH nu op een keurige 4e plaats. De boys hebben in 7 wedstrijden nu 13 punten verzameld. Aanstaande zaterdag speelt RVVH een uitwedstrijd, om 10:30 uur nemen de boys het op tegen de nummer twee op de ranglijst Capelle.

Opstelling RVVH 2: Spelde, El Koubai, Resoort, van Prooijen, Mars(44 van Halem), van Dam(60 Krens), van Dongen, Stolk, Messina(39 van Barneveldt), Boers(85 Louter), C.Drenthe(46 Mulder).

RVVH 3:

RVVH nam het zaterdag op eigen terrein op tegen ZwerversIJvv 2.

In de openingsfase van de wedstrijd was er enorm veel balverlies van beide partijen. De eerste kans was na 20 minuten voor Danny Haasdijk, maar hij verzuimde de keeper te verschalken.

Na 25 minuten werd de ban gebroken door Zwervers. Een bal werd van richting veranderd, en de spits van Zwervers wist daar wel raad mee. 0-1. Met deze geringe achterstand ging RVVH naar de thee.

In de 2e helft zorgde Danny Haasdijk na wat omzettingen voor de gelijkmaker. Vanaf 20 meter haalde hij de trekker over.1-1. RVVH bleef druk houden, enkele kansen volgden. Danny Haasdijk teisterde de lat, Unsal Altiok verzuimde de bal breed te leggen, Mark Resoort schoot voorlangs en Levi Swarttouw kwam niet uit met zijn passen.

Ongeveer tien minuten voor tijd ging RVVH onderuit. Keeper Joris Vugt werd tot 2x verschalkt. De wedstrijd ging met 1-3 verloren. RVVH staat door het verlies op een 8e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH om half driew thuis tegen DCV 2.

Opstelling RVVH 3: Vugt, Swarttouw, Pang, van Dun, M.Resoort(v/d Nat), de Ruiter(de Vries), Capelle, Spierings, Haasdijk, Altiok(El Aroussi), Malipaard((Satrowitomo).

RVVH 4:

RVVH speelde zaterdag thuis tegen het nog puntloze Capelle 4.

In een gelijkopgaande 1e helft kwam RVVH helaas op een 0-1 achterstand. Met de geringe achterstand gingen de boys naar de thee voor de rust.

Na de pauze bleef RVVH voetballen. Toch was het Capelle die de achterstand vergrootte. 0-2.  Later zorgde Robert Kooiman voor de aansluitingstreffer.1-2. Vlak voor tijd kregen de boys een strafschop die benut werd door Robert Kooiman.2-2.

Gelukkig leverde dit nog een punt op voor de Ridderkerkers. Komende zaterdag speelt RVVH uit, om 11:45 spelen de boys tegen Fc IJsselmonde 2.

RVVH 5:

Zaterdag heeft de concurrentiestrijd tussen de nummer acht Overmaas 2 en de nummer negen RVVH, RVVH geen punten opgeleverd. De boys gingen met 3-0 onderuit.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen VVOR 6.

RVVH 6:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Barendrecht 14.

Een slordig begin van beide teams leverde niet echt veel kansen op. Daarna had RVVH het beste van het spel, maar door wat geklungel in de defensie kwamen de boys toch op achterstand.1-0. Enkele minuten later tekende Quensley Blansjaar voor de gelijkmaker.

In de 2e helft kwam RVVH beter uit de kleedkamer. Op aangeven van John v/d Padt was het Floris Lagerwerf die bij de 1e paal de 1-2 het doel inschoot. RVVH miste hierna behoorlijk wat kansen. Uiteindelijk bracht een eigen doelpunt van Barendrecht de beslissing. De boys wonnen met 1-3.

Door de winst staat RVVH nu op een 2e plaats net onder koploper Bolnes 3. Met 12 punten uit 4 wedstrijden gaan ze nog ongeslagen aan kop. Zaterdag 9 november gaat RVVH om 12:15 uur op bezoek bij SHO 8.

RVVH 7:

Hekkensluiter RVVH kreeg zaterdag Barendrecht 15 op bezoek.

De boys kregen in de 1e helft aardig wat kansen om de score te openen, toch lukte dit niet. Door een eigen doelpunt nam Barendrecht nog voor rust de leiding.0-1.

Na de pauze gaf RVVH geen kans meer weg. Jarionne Heide zette de boys weer op gelijke hoogte.1-1. Jeffrey Aluy bezorgde RVVH de drie punten door de 2-1 binnen te werken. Gezien de kansen viel de uitslag wat magertjes uit, maar uiteindelijk blijven de drie punten in Ridderkerk!

RVVH is nu gestegen naar een 9e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH wederom thuis tegen WCR 4. Aanvang half drie.

RVVH Vr1:

De vrouwen van RVVH kregen zaterdag regerend landskampioen DTS’35 Ede op bezoek.

In de evenwichtige 1e helft hield RVVH goed stand. Met een ongewijzigde stand bereikte beide teams de rust.

Na rust probeerde RVVH zo lang als mogelijk stand te houden. Toch werd DTS steeds wat sterker. In de 71e minuut moesten de vrouwen het onderspit delven, Daphne van Kruistum tekende voor de 0-1. Gelukkig kon Chanel Zimmerman redding brengen. Van zo,n 20 meter afstand haalde ze doeltreffend uit. 1-1.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter van Leeuwen was iedereen blij bij RVVH, want zij hadden immers 1 punt gewonnen en DTS heeft er 2 verloren uiteindelijk. Een knappe prestatie van het team van trainer Andrew Thomas.

De vouwen staan na 6 wedstrijden met 10 punten op een uitstekende 4e plaats. Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen wederom thuis om half drie tegen Eldenia Vr1.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam heeft zaterdag een prima prestatie geleverd. Op eigen terrein werd koploper IJzendijke Vr1 op 0-0 gehouden. De vrouwen hadden heel hard gewerkt tegen de nummer 1.

RVVH Vr2 staan nu op een 8e plaats. Komende zaterdag spelen de vrouwen om 12 uur thuis tegen CSW Vr1.

RVVH O19-1:

Koploper RVVH kreeg zaterdag naaste concurrent Nieuwerkerk O19-1 op bezoek.

Bij verlies van RVVH zouden de Nieuwerkerkers kunnen aanklampen, maar wanneer RVVH wint dan kunnen de boys afstand nemen van de directe concurrent. Het beloofde dus een mooie pot te gaan worden.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Toch kreeg RVVH de beste kansen, na 9 minuten ging een poging van Jardy Terwisscha net over de lat. Drie minuten later schoot Jardy de bal in het zijnet.

Na 19 minuten nam RVVH dan toch de leiding. Levi Hoogendoorn bediende Laurens de Witte op maat voor de 1-0 voorsprong. Even later werd de score verdubbeld door Jardy Terwisscha, na een cornerbal gaf hij de bal het laatste zetje het doel in.2-0.

RVVH liep voor rust nog verder uit naar 4-0 door doelpunten van Jardy Terwisscha en Levi Hoogendoorn.

In de 2e helft had RVVH er meer moeite mee om het doel te vinden. Net na de aftrap haalde Jardy Terwisscha geweldig uit, maar zijn schot werd met moeite gered door de keeper. Een kwartier voor tijd zette Jardy Terwisscha de 5-0 eindstand op het scorebord.

RVVH gaat met 18 punten uit 6 wedstrijden ongeslagen aan kop. Olympia O19-1 volgt met 13 punten uit 6 wedstrijden op een 2e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 11 uut thuis tegen DCV O19-1.

RVVH O17-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 2 van de ranglijst Poortugaal O17-1.

De boys gingen met 2-0 onderuit. Aanstaande zaterdag gaat RVVH om 13:15 uur op bezoek bij Slikkerveer O17-1.

RVVH O13-1:

RVVH speelde tegen de nummer 6 Zestienhoven O13-1.

Jasper Huizer kon door goed jagen en verkeerd inschatten van de keeper de score openen voor de Blauwwitte brigade. Kort hierna stond Zestienhoven na een mislukte spelhervatting al weer op gelijke hoogte.

Zestienhoven liep hierna uit na 1-3. in 5 minuten tijd. Dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft was de concentratie achtergebleven in de kleedkamer. Na een 1-5 achterstand zette RVVH alles op alles om nog wat aan de stand te doen. Zahed Qayoumi zorgde voor de aansluitingstreffer.2-5. RVVH zette door waardoor Joel Hooghart beloond werd een doelpunt.

Zou het nog kunnen? Een uitbraak van de tegenstander maakte aan alle hoop een einde.3-6.

Ridderkerk Toernooi:

Afgelopen week zou RVVH eigenlijk tegen Slikkerveer spelen voor het Ridderkerk Toernooi. Helaas kwam Slikkerveer niet opdagen, dus won RVVH reglementair met 3-0. Deze week kan RVVH de 1e prijs in ontvangst nemen als RVVH wint van Rijsoord.

RVVH O11-1:

RVVH speelde zaterdag de 1e competitiewedstrijd thuis tegen Excelsior O11-1.

De boys gingen goed van start met een snelle goal van Gyani Sequeira. Daarna maakte Gyani door goed combinatiespel ook de 2-0. Excelsior werd goed onder druk gehouden, dit resulteerde nog voor rust in de 3-0 door Jael Hanenberg.

In de 2e helft kwam Excelsior beter het veld op. Binnen acht minuten stond het 3-2. Gelukkig zorgde hierna Jahnay Akkermans en Myka Laan voor de bevrijding. De wedstrijd werd met 5-2 gewonnen.

Afgelopen week speelde RVVH voor het Ridderkerk Toernooi tegen Slikkerveer. Op een koud sportpark liepen de boys uit naar een 3-0 voorsprong door doelpunten van Remigio L’Acosta, Gyani Sequeira en Jael Hanenberg. Voor rust zette Slikkerveer de 3-1 stand op het scorebord.

Na de pauze won RVVH de wedstrijd met 4-2. Jael Hanenberg scoorde de 4-1.

RVVH O11-2:

RVVH trof zaterdag in de 1e competitiewedstrijd meteen een sterke tegenstander. De boys speelden tegen Sc Feijenoord O11-1.

Al snel liep de tegenstander uit naar een 4-0 voorsprong. De jongens lieten echter zien niet op te geven en kregen zelfs mogelijkheden, maar het zat eventjes niet mee. Nog voor rust maakte Feijenoord er 6-0 van.

In de 2e helft werd het spel van RVVH er niet beterder op. Feijenoord won de wedstrijd met 12-1. Jayce-Lee Bijvoets scoorde de 8-1 namens RVVH.