Verslagen doordeweekse wedstrijden

Dinsdagavond (30-1) speelde RVVH voor de Betcity-Cup een uitwedstrijd tegen de nummer vier uit de 3e klasse C  Overmaas. Voor deze wedstrijd liet trainer Kevin Vink de meeste vaste basisspelers trainen en kwamen er nu anderen aan bod. Overmaas dat zaterdag voor de competitie nog met 7-0 won van Strijen begon feller aan de wedstrijd. Keeper Kristian Nikolic werd enkele keren op de proef gesteld door de thuisploeg, maar door uitstekend keeperswerk bleef RVVH op de been. RVVH beperkte zich tot een simpel schot van Jeremy Moreno waar de Overmaas keeper weinig moeite mee had. RVVH zuchtte na het rustsignaal want het stond nog 0-0 maar de boys hadden zomaar 2-0 kunnen achter staan.

In de 2e helft gaf RVVH iets meer stootkracht maar dit leverde nog weinig op. Daan Blij haalde uit maar zijn schot werd weggewerkt. Daarna haalde Wessel Verhaar ook uit zonder succes en in de rebound werd een schuiver van Guytano dos Santos voor de doellijn weggewerkt. Na 71 minuten zag Wessel Verhaar zijn kopbal ook net voor de lijn weggehaald worden.

Het leek er even op dat RVVH strafschoppen moest gaan nemen, maar gelukkig viel er 10 minuten voor tijd nog de 0-1. Patrick Lopes Martins da Veiga trok de bal strak voor en de van een blessure terug gekeerde Philip Dragon kon daarna afronden. Twee minuten later kreeg Overmaas de kans om op gelijke hoogte te komen toen Dirk Kusters zijn tegenstander binnen de zestien lichtjes uit balans bracht. Een penalty volgde maar die ging gelukkig hoog over. Net voor tijd kwam RVVH weer goed weg toen Overmaas op de lat schoot. Zo bereikte RVVH met moeite de volgende ronde. Dinsdag 27 februari speelt RVVH dan om 8 uur een thuiswedstrijd tegen Dilettant. Mocht deze wedstrijd ook gewonnen worden dan spelen de boys op 12 maart een uitwedstrijd tegen Heerjansdam of Antibarbari.

Opstelling RVVH 1: Nikolic, Steketee, Kusters, Dragon, Boers, de Witte, Bout(63 M.Lopes), dos Santos, Blij(77 Kaba), Verhaar, Moreno(72 Lopes Martins da Veiga).

RVVH kwam zaterdag niet in actie en zag ook voor dinsdagavond de wedstrijd tegen Zwervers Kinderdijk niet doorgaan. Gelukkig werd er nog een andere tegenstander gevonden. De boys speelden hun oefenwedstrijd uit tegen Kethel Spaland O23.

In de 1e tien minuten kon RVVH tweemaal het verschil maken maar Given Brunswijk was niet scherp genoeg. Net voor het kwartier viel de 1-0 aan de andere zijde. Uit een cornerbal kon de geheel vrijstaande spits RVVH op een 1-0 achterstand brengen. Even later kon RVVH langszij komen maar de kopbal van Robin Malipaard werd van de lijn gehaald.

In de slotminuten voor rust probeerde RVVH het tij te keren via Jaden Gravenbeek maar zijn schot werd gepakt door de keeper. Vlak voor tijd schoot Jaden Gravenbeek de 1-1 diagonaal binnen. De 2-1 van Kethel Spaland zag keeper Joris Vugt voorlangs gaan. Met een 1-1 stand was de rust aangebroken.

In de 2e helft verzuimde de scheidsrechter de bal op de stip te leggen nadat Given Brunswijk onderuit gehaald werd binnen de zestien. RVVH kon in de 69e minuut de leiding nemen. Jaden Gravenbeek werd met een prima steekpass van Christiaan Groeneveld aan het werk gezet, hij kon doorlopen en tussen de benen van de keeper de 1-2 binnenwerken. Lang kon RVVH de voorsprong niet vasthouden want twee minuten later viel uit een halve omhaal de 2-2 binnen.

RVVH maakte het in het laatste kwartier verder af. Given Brunswijk zorgde voor de 2-3 en even later was het slotakkoord ook voor Given Brunswijk. Een vrije trap van Joshua Capelle kon met moeite weggewerkt worden door de keeper. In de rebound tikte Brunswijk de 2-4 binnen. Dit was tevens de eindstand.  Aanstaande zaterdag moet RVVH weer aan de bak voor de competitie. Dan spelen de boys om half drie op eigen terrein tegen koploper Heinenoord 2.

Opstelling RVVH 3:Vugt, Msseyh(82 van Heek), Zeij(59 v/d Wel), Capelle, Malipaard(82 Zeij), Mosmans, Collins(59 Groeneveld), Mutlu(46 de Vries), van Heek(59 de Bode), Brunswijk(82 Mutlu), Gravenbeek.