RVVH bekert door

18.09.2021: Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – RVVH is door in het districtsbekertoernooi na de 3-1 thuiswinst op Valken’68. Met vijf punten is men niet meer te achterhalen door FC Boshuizen of Valken’68 die hun onderlinge inhaalwedstrijd nog moeten spelen.

De laatste poulewedstrijd op het zonnige Ridderkerkse sportpark verliep voor RVVH gunstig. Voor de rust werd al een voorsprong van 2-0 genomen. Beide doelpunten werden gemaakt door Sanzio Dieterich. Het eveneens in de eerste klasse uitkomende Valken’68 uit Valkenburg bij Leiden stelde daar te weinig tegenover.

Na de rust gebeurde er aanvankelijk ook niet zo bijzonder veel. RVVH koesterde de voorsprong en Valken’68 trachtte wel iets te forceren maar dat bleef vooralsnog uit. RVVH controleerde de wedstrijd. Er werd vol op gewisseld maar 20 minuten voor tijd was daar toch ineens de spanning terug toen Joshua Cooper iets terugdeed namens de gasten, 2-1. Even was er de vraag of de Valkenburgers definitief in de wedstrijd zouden terugkeren, maar Hercules herstelde zich op tijd. Drie minuten voor tijd rondde invaller Brandon Könemann een mooie aanval af met de beslissende 3-1. Dat werd enkele minuten later ook de eindstand, waardoor RVVH samen met poulewinnaar DSO door bekert.