RVVH verder in Fidus Cup

Door: Arie Verveer

Op dinsdagavond 25 oktober jl. speelde RVVH op eigen terrein een wedstrijd voor de Fidus Cup tegen Egelantier Boys. De gasten spelend in de zaterdag 4e klasse E staan na 4 wedstrijden nog altijd met 0 punten onderaan de ranglijst. Het leek dus een makkelijke wedstrijd te gaan worden, maar na drie minuten was er toch bijna een 1e goal van Egelantier Boys. Gelukkig hoefde keeper Tim Elkhuizen niet verder in te grijpen, want de bal kwam op het dak van het doel terecht. Even later kon RVVH toch de wedstrijd open breken, een cornerbal van Ray Kroon werd binnen gekopt door Jesse Eggers.

Na een klein kwartiertje trok Patrick Lopes da Veiga Martins vanaf de zijlijn strak voor op Tayfun Karaca, maar die kopte de bal recht op de keeper af. Kort daarna probeerde Ray Kroon met een voorzet Huib van Barneveldt te bereiken, die kon de 2-0 strak binnen schieten. RVVH wilde de score verder opschroeven en dat lukte nu ook. Een vrije trap over zo,n 20 meter van Romano Niamut werd met moeite weggewerkt door Egelantier Boys en in de rebound stond Laurens de Witte klaar om de 3-0 binnen te schieten. Maurice Lopes haalde ook nog de trekker over, maar zijn schot kwam op de paal terecht. Met een mooie voorsprong van 3-0 zocht RVVH de kleedkamer op voor rust.

In de 2e helft nam RVVH verder afstand van zijn  tegenstander. Tayfun Karaca werd gevloerd binnen de zestien, de strafschop die daarna volgde schoot Tayfun Karaca beheerst binnen.(4-0). Na 58 minuten kwamen er twee wissels in bij RVVH. Het 1e balcontact van Levi Hoogendoorn was meteen raak. 5-0.

RVVH liep daarna vrij gemakkelijk uit naar 6-0 door een doelpunt van Huib van Barneveldt. Een kwartier voor tijd was het weer Levi Hoogendoorn die zijn directe tegenstander goed passeerde en daarna simpel afrondde voor de 7-0. Even later kon Laurens de Witte na een voorzet van Huib van Barneveldt het net laten bollen voor de 8-0.

Het slotakkoord kwam weer van Levi Hoogendoorn die na een voorzet van Mauro Kloppert simpel de 9-0 kon binnenschieten.

De boys zijn weer een ronde verder en nu maar weer wachten op de loting van de volgende ronde. Aanstaande zaterdag speelt RVVH weer thuis voor de competitie, om half drie worden de degens gekruist met SVOD uit Domburg.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Louter, Kloppert, Eggers, Niamut, Kroon, M.Lopes(58 Terlouw), de Witte, van Barneveldt, Karaca, Lopes da Veiga Martin(58 Hoogendoorn).