Verslag avondwedstrijden

Woensdagavond zijn er een tweetal wedstrijden afgewerkt; de mannenhoofdmacht van RVVH speelde thuis voor de beker tegen SJC en RVVH O17-1 haalde een competitieduel in thuis tegen SHO O17-2.

RVVH 1:

RVVH had de poulefase voor de beker goed afgerond en moest nu in een knock-out wedstrijd thuis zien af te rekenen met zondaghoofdklasser SJC uit Noordwijk. Vanaf minuut 1 speelde RVVH sterk en werd er voor elke meter geknokt. SJC kon goed onder druk gezet worden, daardoor kregen de gasten weinig tot geen kans om gevaar te stichten voor het doel van keeper Tim Elkhuizen.

Al in de 5e minuut verzuimde scheidsrechter Rampersad de bal op de stip te leggen nadat Brandon Köneman gevloerd werd in het zestienmetergebied. Even later was het onverwachts toch SJC dat de leiding nam na een slippertje achterin bij de verdediging van RVVH. De boys lieten zich niet van de wijs brengen en speelden in hoog tempo door. In de 18e minuut had Brandon Könemann bijna de gelijkmaker op zijn schoen bij een strakke voorzet van Gino Stolk, maar hij kwam net een teenlengte tekort om de bal binnen de touwen te werken.

Halverwege de 1e helft had Gino Stolk zijn kans moeten afmaken in een 1 op 1 situatie met de keeper, maar de doelman werkte de bal over het doel tot corner. Bij de cornerbal kopte Jesse Eggers de bal net te hoog. Na ruim een half uur spelen stond de gelijkmaker eindelijk op het scorebord. Brandon Könemann geeft de bal goed voor en Gino Stolk loopt mooi in en schiet zo de 1-1 binnen.

Vlak voor rust dacht iedereen weer aan een strafschop bij een handsbal, maar de leidsman wilde van niets weten. Even later zat Jordy van Dam dicht bij de voorsprong, maar miste hij op een haar na. Met een mooie 1-1 stand was de rust aangebroken.

In de 2e helft ging RVVH weer sterk verder met heel veel balbezit. Al snel was het Gino Stolk van afstand met een strak schot dat met moeite door de keeper gepakt kon worden. Enkele minuten later moest keeper Elkhuizen even goed reddingswerk verrichten bij een schamel moment van SJC. In de 63e minuut nam RVVH dan toch verdiend de leiding. Ibrahim El Koubai bediende vanaf de rechterkant Brandon Könemann op maat, die kon meteen de 2-1 hard binnen schieten.

Enkele minuten later werd de score verdubbeld door Laurens de Witte. Na een cornerbal van Christiaan Sprangemeijer miste enkele spelers voor het doel, maar Laurens stond wel op de goeie plek om af te ronden.

Trainer Vink zette nog enkele verse krachten in om de Noordwijkers nog meer pijn te doen, maar de 3-1 bleef tot het einde op het scorebord staan. Een verdiende bekeroverwinning voor de blauwwitte brigade. Nu op naar zaterdag waar de uitwedstrijd van de competitie op het programma staat tegen Nieuwenhoorn.

Opstelling RVVH: Elkhuizen, Steketee, El Koubai(85 Nijgh), van Dam, Eggers, Proost, Pires Tavares(46 de Witte), Merencia, Stolk(72 Dieterich), Sprangemeijer(85 van Barneveldt), Könemann(72 Soares).

RVVH O17-1:

RVVH speelde thuis voor de competitie tegen SHO O17-2.

De boys namen snel de leiding door een doelpunt van Yovannie Dias. Daarna nam SHO het initiatief over en met twee goal gingen de gasten uit Oud-Beijerland bij een 1-2 stand de rust in.

Na de pauze hervatte RVVH zich en trokken ze de wedstrijd langzaam naar zich toe. Matthew Okhonmina zette zijn team weer op gelijke hoogte. Daarna zorgden Bilal Akova en Yovannie Dias voor de 3 en de 4-2.

RVVH staat door de winst op een gedeelde 2e plaats met 12 punten uit 6 wedstrijden.