Verslag doordeweekse wedstrijden

Door Arie Verveer:

RVVH 1:

Dinsdagavond kwam de zaterdag 1e klasser VELO uit Wateringen naar de Sportlaan voor een oefenwedstrijd. VELO is voor de competitie ingedeeld in de 1e klasse B bij DHC, Die Haghe, Forum Sport, Nootdorp en meer.

Bij RVVH waren Guytano dos Santos en Everton Pires Tavares weer teruggekeerd na een blessure en ook waren er de 1e speelminuten in RVVH 1 voor Romano Niamut. Beide teams deden niet voor elkaar onder, maar tot echte grote kansen kwam het niet in de 1e helft. Gazar Dermendjan scoorde na 6 minuten nog wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Enkele minuten later deed Romano Niamut nog een poging na een voorzet van Everton Pires Tavares, maar hij vond de keeper op zijn weg.

In de 26e minuut werd Gazar Dermendjan aan het werk gezet door Guytano dos Santos. Met een steekbal tussendoor kreeg Gazar de bal in de voeten, maar hij wachtte te lang met de afronding en stuitte op de keeper.

0-0 was de ruststand.

In de 2e helft kwam er weinig verandering in het spel en leek het ook in 0-0 te eindigen. Trainer Kevin Vink bracht nog veel wisselspelers in om het tij te keren. Een kwartier voor tijd liep het bijna nog verkeerd af voor RVVH. De bal dreigde al het doel in te gaan, maar gelukkig kon keeper Kristian Nikolic de bal nog net voor de doellijn wegwerken.

Een schot van Shamir de Jesus kwam op de keeper terecht en later miste Laurens de Witte op het nippertje een voorzet van Juwensly Orcadio. Even later kon Laurens de Witte zich goed herstellen en alsnog RVVH de 1-0 winst bezorgen.

Opstelling RVVH 1: Nikolic, Steketee(46 Dragon), Boers, Daviraz(60 Orcadio), El Koubai(60 Barneveldt), Proost(46 Buist), Niamut(46 Lopes), de Witte, Pires Tavares(46 de Jesus), dos Santos(46 Terlouw), Dermendjan(60 v/d Male).

Het 3e speelde een onderlinge oefenpartij tegen RVVH O23.

In de 1e helft waren de grootste kansen en het meeste balbezit voor O23. Na een kwartier moest keeper Joris Vugt van RVVH 3 een achterstand voorkomen bij een 1 op 1 situatie. Even later een goede actie van Yassin Msseyh van het 3e, de bal komt voor de goal en wordt hoog over geschoten.

In de 29e minuut werd de score geopend door O23. Balverlies hoog op het middenveld, de achterhoede ligt helemaal open en in een 2 tegen 1 situatie kon Rody Anakotta de 0-1 op het scorebord brengen. Een minuut of 5 later maakte RVVH 3 de gelijkmaker. Kevin van Heek gaat langs de keeper en legt hem terug vanaf de achterlijn, daarna schiet Karnik Nazaryan de 1-1 binnen.

Na de pauze kreeg RVVH 3 wat meer balbezit, toch nam O23 al vroeg de leiding. Mike Kooiman maakte de 1-2. RVVH 3 zette snel de achtervolging in en kwam na 55 minuten weer op gelijke hoogte door een mooi diagonaal afstandsschot van Bart de Vries. Een minuut of 10 later haalde Jordi Mosmans ook de trekker over van afstand waarbij de keeper de bal tussen zijn handen/benen door liet glippen.3-2.

In het slot van de wedstrijd probeerde O23 nog op gelijke hoogte te komen, maar keeper Joris Vugt bracht goed redding. Kort daarna kwam het slotakkoord van Oussama Amaarouk, hij tikte de bal over de keeper heen.4-2.

Opstelling RVVH 3: Vugt, Msseyh, v/d Graaf(53 Monteiro), Capelle, Malipaard, de Ruiter(53 Mosmans), Delgado, de Vries(66 Terwisscha), Nazaryan(60 Amaarouk), van Heek, Gravenbeek.

RVVH O14-1:

RVVH ging op bezoek bij Poortugaal O14-1. Deze competitiewedstrijd was verplaatst. Na een aftastend begin kon RVVH toch de leiding nemen, een schitterend doelpunt van Myka Laan zorgde voor de 0-1. Even daarna kwam Poortugaal op gelijke hoogte.

In de 2e helft werd het spannend en ware de beste kansen voor RVVH. Een cornerbal van Myka Laan kon mooi worden ingekopt door Stijn Baartman voor de 1-2. Hierna bleven de kansen komen. Poortugaal deed weer wat terug en bracht de stand weer in evenwicht. In de laatste minuut kon Myka Laan RVVH nog de winst bezorgen, maar het doelpunt werd helaas afgekeurd. Het bleef 2-2.